I
iwona kreft
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Wnioslam sprawe o nabycie spadku, gdyz byl sporzadzony Testament Notarialny na moja korzysc. Tresc;"Kancelaria Notarialna, adres siedziby, Repertorium nr. ... AKT NOTARIALNY data, przed notariuszem XX stawila sie: dane osobowe Babci wraz z ustaleniem tozsamosci dow. osobisty XX. Ponizej "TESTAMENT" §1: Pani XX oswiadcza, ze tytulem zapisu przeznacza swojej wnuczce XX corce (dane rodzicow)- wlasnosciowe spoldzielcze prawo do lokalu. w nastepnych §-ach; wypis moze otrzymac XX, pobrano wynagrodzenie, akt odczytano, przyjeto i podpisano". Uczestniczylam wraz Ojcem tylko na 1-szej rozprawie. Po zakonczeniu prawy i uprawomocnieniu sie wyroku Sadu, wnioslam o wyrok wraz z uzasadnieniem. Otrzymalam Postanowienie;"przewodniczący ASR x
po rozpoznaniu w dniu 18 grudnia w Opolu
na posiedzeniu niejawnym
sprawy z wniosku Iwony Kreft
przy udziale tutaj nazwiska trzech uczestników postępowania spadkowego
o stwierdzenie nabycia spadku po nazwisko mojej Babci
postanawia
drzucić wniosek wnioskodawczyni
Uzasadnienie
Postanowieniem z dnia 20 września 2007 Sad stwierdził nabycie spadku po zmarłej xxxxxxxx
Na podstawie ustawy przez jej dzieci: syna xx i córkę xx w ? części przez każdego z nich. Postanowienie to jest prawomocne.
Stosownie do treści art. 328 § 1 kpc w zw. z art. 13 § 2 kpc uzasadnienie postanowienia co do istoty sprawy sporzadza się na zadanie strony, zgłoszone w terminie tygodniowym od dnia ogłoszenia sentencji postanowienia. Zadanie spóźnione, a wiec złożone po upływie tygodniowego terminu, ulega odrzuceniu na posiedzeniu niejawnym". Moja Ciocia twierdzi, ze 1/2 mieszkania nalezy do niej. zaznaczam, ze przy odczytywaniu Testamentu nikt nie mial zastrzezen.
Moje pytania; czy Testament nie zostal ujety, jakie mam prawa domagac sie respektowania zapisu. Pomocy
:h
[/b]
po rozpoznaniu w dniu 18 grudnia w Opolu
na posiedzeniu niejawnym
sprawy z wniosku Iwony Kreft
przy udziale tutaj nazwiska trzech uczestników postępowania spadkowego
o stwierdzenie nabycia spadku po nazwisko mojej Babci
postanawia
Uzasadnienie
Postanowieniem z dnia 20 września 2007 Sad stwierdził nabycie spadku po zmarłej xxxxxxxx
Na podstawie ustawy przez jej dzieci: syna xx i córkę xx w ? części przez każdego z nich. Postanowienie to jest prawomocne.
Stosownie do treści art. 328 § 1 kpc w zw. z art. 13 § 2 kpc uzasadnienie postanowienia co do istoty sprawy sporzadza się na zadanie strony, zgłoszone w terminie tygodniowym od dnia ogłoszenia sentencji postanowienia. Zadanie spóźnione, a wiec złożone po upływie tygodniowego terminu, ulega odrzuceniu na posiedzeniu niejawnym". Moja Ciocia twierdzi, ze 1/2 mieszkania nalezy do niej. zaznaczam, ze przy odczytywaniu Testamentu nikt nie mial zastrzezen.
Moje pytania; czy Testament nie zostal ujety, jakie mam prawa domagac sie respektowania zapisu. Pomocy
:h
[/b]