maladaga
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Dzien Dobry, mam pewien problem i nie wiem jak to ugryźć. 3 miesiace temu zmarla moja mama i teraz zalatowamy sprawy formalne z domem gdzie mieszkamy. Zainwestowalam w dom prawoe 150 tys zlotych a reszte 250tys zl zainwestowali rodzice. Mam siostre i brata - problem mam z bratem. Nie umiemy sie dogadsc w wielu kwestiach i ciagle ma pretensje o wszystko do wszystkich, jest agresywny, nie pomaga w domu, moj tata ma swoj wiek i widze ze tez jest tym wszystkim zmeczony tak samo jak My. Brat ktory ma 30 lat nie pracuje od kilka lat, siedzi w domu i tylko gra, nie mowiac o tym ze pije. Wszelkie oplaty spadaja na nas oraz mojego tate.
Ja juz mam dosc mojego brata - nie doklada soe do rachunkow, nie pomaga w niczym , nie robi po prostu nic. Chcemy z rodzenstwem aby nie dostal nic w testamencie i pytanie czy jest taka mozliwosc? Ewentualnie niech splaci moja zainwestowana czesc pięniędzy w domu plus odkupi czesc domu choc watpie zeby to zrobil.
Co zrobic z takim nierobem? My w domu mamy go osobiscie dosc. Jesteśmy tym zmeczeni a rozmowy nic nie daja.
Ja juz mam dosc mojego brata - nie doklada soe do rachunkow, nie pomaga w niczym , nie robi po prostu nic. Chcemy z rodzenstwem aby nie dostal nic w testamencie i pytanie czy jest taka mozliwosc? Ewentualnie niech splaci moja zainwestowana czesc pięniędzy w domu plus odkupi czesc domu choc watpie zeby to zrobil.
Co zrobic z takim nierobem? My w domu mamy go osobiscie dosc. Jesteśmy tym zmeczeni a rozmowy nic nie daja.