Testy DNA

• Autor wątku Autor wątku Bryanos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bryanos

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Witam, mam pytanie odnośnie tego tematu:
Czy jeśli ktoś jest pozwany o alimenty i testy dna o uznanie dziecka czy jest taka możliwość odmówienia tego typu poddania się badaniom oraz nie uznanie dziecka ?? Bo gdzieś czytałem że to tylko jest zgoda dobrowolna moja zgoda jak to wygląda prawnie?

Myslisz, ze to by bylo takie proste, ze facet robi kobiecie dziecko ale nie chce mu sie placic alimentow to odmawia uznania dziecka i odmawia badan dna i po temacie? :)
Nie jest tak i przed badaniami nie ucieknie no chyba, ze do innego kraju wyemigruje.

Zmusic cię nikt nie zmusi do badań. Ale ich odmowa nie przemówi na twoją korzyść ponieważ badanie jest bezinwazyjne i bezbolesne. nawet bez tych badań sąd może uznać twoje ojcostwo i zasądzić alimenty.

No wiadomo ale po prostu jak ktoś nie chce bo wie że to nie jego, i po prostu nie ma zamiaru gdzieś jeździć i tracić czas po prostu.

Litości...co za głupie tłumaczenie. Jak wie że nie jego to niech podda się badaniu i z głowy, wtedy są twarde dowody.Chyba lepiej stracic godzinę na badanie niż płacić 20 lat na nie swoje dziecko.

Jeżeli odmówisz badania, to sąd uzna ojcostwo na podstawie zeznań matki, która uprawdopodobni, ze to ty jesteś ojcem

Wyjazd za granicę, litości mądrale, wyrok zaoczny i egzekucja.

Oczywiście. A jak sie nie podda, to sąd zrobi to samo co by zrobił zanim upowszechniły sie badania DNA. Zeznania starczą. Unikanie badań DNA to po prostu samobój.

Powrót