tłumik sportowy a dowód

• Autor wątku Autor wątku wujaszeek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wujaszeek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam. jechałem sobie wczoraj samochodem no i zatrzymała mnie milicja :D jeden sie przyczepił że tłumik jest za głośny, nieoryginalny i że na taki trzeba mieć jakieś tam pozwolenie czy coś. chciał zabrać dowód. poszedł do radiowozu ale że ten drugi policjant mnie zna z widzenia no i sie obyło bez niczego. ale powiedzieli że do 3 dni musze ten tłumik wymienić bo dadzą mandat i zabiorą dowód. problem w tym że tłumik mi sie podoba i nie chce go wymienic:D co prawda może ma odgłos basowy ale znowu nie jest aż taki głośny.. więc mam pytanie co zrobić żeby go nie wymieniać i żeby nie mieć przewalone??:) czy mozna pojechać na stacje kontroli pojazdów niech zbadają głośność, i jeżeli będzie dopuszczał norme to czy mogą mi dać jakieś papiery że mogę na nim jeździć? jeżeli tak to jakie są koszty tego? lub jakieś inne pomysły jeśli macie.. dzięki :)

wujaszeek napisał:
witam. jechałem sobie wczoraj samochodem no i zatrzymała mnie milicja

a to bardzo ciekawe a możesz zdradzić gdzie oni sie jeszcze ostali???
a odnośnie tłumnika to powinien mieć fabryczny atest bo chyba sam go nie wykonałeś z blachy? (zazwyczaj jest wytłoczony jego nr na nim)

>a to bardzo ciekawe a możesz zdradzić gdzie oni sie jeszcze ostali???

O ile wiem, to są jeszcze chyba na Białorusi, Ukrainie i w Rosji... <mysli>

właśnie byłem sprawdzać ale nie widze jakiegoś wytłoczonego nr.. chyba że gdzieś schowany że go nie widać :(

Powrót