Torrenty - wyłączenie udostępniania a naruszanie prawa autorskiego

• Autor wątku Autor wątku warning
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

warning

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,

mam takie przemyślenia nt udostępniania plików w sieci torrent. Otóż dziwi mnie, że jak się poczyta różne artykuły na ten temat, to wszędzie piszą, że jak ściągasz z torrentów to od razu udostępniasz, łamiąc tym samy prawo. A przecież istnieją klienci torrent (np. utorrent - chyba jeden z najbardziej popularnych), w których można wyłączyć seedowanie (udostępnianie). O tym nie pisze nikt. Dziwne, bo ten fakt zasadniczo podważa oskarżenia, że ktoś ściągał to tym samy od razu udostępniał.

Możesz podać która w ustawieniach uT opcja pozwala na wyłączenie (całkowitego) upload'u przy jednoczesnym aktywnym download'zie?

To nie jest taka oczywista opcja, tylko niejako wynika z innych opcji. W Ustawieniach masz Kolejkowanie. Tam ustalasz Cel udostępniania - są 3 wartości (minimalne ratio, czas udostępniania i liczna dostępnych seedów). Ustawiasz wszystkie trzy na 0. Poniżej masz opcję "Po wysłaniu określonej ilości danych..." i zaznaczasz "Ogranicz prędkość wysyłania do" i wpisujesz 0.

Zrobiłem tak jak napisałeś.

Kombinowanie z tymi opcjami nic nie daje. Albo nic się nie ściąga albo jest download/upload.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót