Towar nie zgodny z umową-opisem

• Autor wątku Autor wątku zico81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zico81

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, kupiłem przez allegro kartę graficzną do komputera, sprzedawał ją sklep stacjonarny. W opisie aukcji jak i w temacie była mowa o dołączonej grze do karty graficznej. Kod do gry miał być wysłany do 16 dni od odbioru paczki. Minął juz ponad mieciąc a kodu jak nie było tak nie ma. Pisałem do nich w tej sprawie, mówili że to wina po stronie nvidii ze cos tam mają opóznienia z wysyłką kodów ogólnie lanie wody. Czy zaistniała sytuacja podlega "towar nie zgodny z opisem" i czy mogę zażądać zwrotu towaru i odzyskania pieniędzy za niego?

Czy zaistniała sytuacja podlega "towar nie zgodny z opisem" i czy mogę zażądać zwrotu towaru i odzyskania pieniędzy za niego?
A co dokładnie mówi opis na aukcji? Możesz zacytować?

W opisie aukcji nie widzę żadnej wzmianki o jakiejkolwiek grze. Trudno będzie domagać się od sprzedawcy czegoś konkretnego.

Jest pod zielonym banerem, a nizej kiedy są wysyłane kody. W temacie też jest napisane

Tak, jest tam zapis o "Grach Indie". Niemniej trudno określić ich wartość w stosunku do ceny karty, bo nie wiadomo konkretnie jaki to tytuł ma być. Wg mnie będzie to co najwyżej wada nieistotna, skutkująca obniżeniem ceny jeśle sprzedawca jej nie naprawi dosyłając kod. Możesz jednak spróbować reklamować jako niezgodną z umową i żądać naprawienia szkody pismem poleconym ZPO - zobaczymy co sprzedawca odpowie.

Ostatnia edycja:
Powrót