Towar niegodny z oferta na stronie sklepu

• Autor wątku Autor wątku chudypies
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chudypies

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzień dobry, w dniu 8.01.2021 zamówiłem w sklepie intetnetowym lodówkę marki*** ***, po dostarczeniu sprzętu okazało się że lodówka nie posiada w zestawie adaptera umożliwiającego podłączenie lodówki do sieci wifi i należy go dokupić osobno o czym nie ma słowa w ofercie sklepu, napisałem do sklepu prosząc o dostarczenie brakującego elementu, reklamacja nie została uznana.

Jakie kroki mogę podjąć w takiej sytuacji?

Pozdrawiam
moderacja

Nie ma, wymaga to dokupienia osobnego adaptera aby uzyskać deklarowaną w ofercie łączność z wifi (koszt około 800zł)

W załączniku screen z oferty, linki wycieło:

moderacja
Nie po to coś jest moderowane, abyś wstawiał link ponownie !!!
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ok, nie mogę wrzucić linków ani screena, w ofercie sklepu 3x pojawia się informacja o łączności wifi i możliwości podłączenia sprzętu do sieci home connect, nie ma słowa o potrzebie dokupowania adaptera ani w ofercie ani w instrukcji producenta. Kanas sorry ;)

Jeśli w ofercie masz wyraźnie napisane, że ma wi-fi to spróbuj ponownie złożyć reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową - pisemnie, ewentualnie z pomocą Rzecznika Praw Konsumentów. A co w ogóle sklep odpisał na pierwszą reklamację?

Ostatnia edycja:
Upewnij się czy faktycznie lodówka nie ma wifi. Może to chodzi o jakiś inny adapter, nie wiem, nie znam się na tym. Skontaktuj się może z producentem ?
W każdym razie na stronie sklepu, w instrukcji, jak też innych sklepach wyraźnie napisane jest, że wifi lodówka posiada.

gryffinian napisał:
Jeśli w ofercie masz wyraźnie napisane, że ma wi-fi to spróbuj ponownie złożyć reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową - pisemnie, ewentualnie z pomocą Rzecznika Praw Konsumentów. A co w ogóle sklep odpisał na pierwszą reklamację?

Załączam korespondecję:

Bez danych identyfikacyjnych !!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Szczegóły sterowania określa instrukcja zamieszczona na stronie naszej oraz producenta
Oczywiście, ale instrukcja nie jest ofertą. W ofercie pewnie nic nie pisze o tym, że należy zakupić czy podłączyć dodatkowy moduł zatem - moim zdaniem - jest to wada. Tak samo można by napisać o każdej płycie głównej, że ma "funkcję" wi-fi. Wystarczy tylko kupić odpowiedni "moduł PCIe".

Skontaktuj się z producentem, wyjaśnij sprawę dokładnie. Na stronie producenta jasno napisane, że sprzęty z home connect nie wymagają zakupu dodatkowego sprzętu do połączenia z siecią wi-fi. W ofercie sklepu również jasno jest napisane, że sprzęt posiada Home Connect, Wi-Fi.
Kwestia co to jest ten klucz.
Jednak jak już wspomniałem, informacje uzyskasz u producenta.

Kanas napisał:
Skontaktuj się z producentem, wyjaśnij sprawę dokładnie. Na stronie producenta jasno napisane, że sprzęty z home connect nie wymagają zakupu dodatkowego sprzętu do połączenia z siecią wi-fi. W ofercie sklepu również jasno jest napisane, że sprzęt posiada Home Connect, Wi-Fi.
Kwestia co to jest ten klucz.
Jednak jak już wspomniałem, informacje uzyskasz u producenta.

Ten "klucz" to inny kabel zasilający do lodówki, ma dodatkową wiązkę z modułem wifi, jego koszt u producenta to około 800zł

chudypies napisał:
Ten "klucz" to inny kabel zasilający do lodówki, ma dodatkową wiązkę z modułem wifi, jego koszt u producenta to około 800zł

Producent na infolinii informuje o potrzebie dokupienia elementu osobno, ale to nie od nich kupowałem sprzęt.

Powrót