Towar niegodny z opisem ?

• Autor wątku Autor wątku Catalinaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Catalinaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, pare dni temu zamówiłam na allegro biżuterię. Do oferty była możliwość wygrawerowania sobie gratis na niej czegoś co zażyczy sobie klient. Trzeba było tylko poinformować o tym że chce się mieć coś wygrawerowane przesłać tekst sprzedającemu i czekać cierpliwie na przesyłkę. Dziś doszła przesyłka i co się okazało w grawerze jest znaczący błąd. ( Grawer są to inicjały, niestety litera nazwiska ma się nijak do podanej przeze mnie sprzedającemu, już nie chodzi o to, że jest niewyraźna czy coś jest to TOTALNIE inna litera alfabetu ).
Ponieważ totalnie nie orientuję się w prawie, a nie znalazłam podobnego tematu nigdzie na forum. Chciałabym prosić o pomoc jak w takiej sytuacji postąpić ? Rozumiem że jak najbardziej mogę zwrócić zakupioną rzecz mimo iż sama biżuteria jest w porządku tylko ten grawer jest zły ? Czy z racji tego że wada nie jest z mojej winy, mogę się domagać o zwrot kosztów przesyłki jakie poniosę odsyłając rzecz sprzedającemu ?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

A sprzedający to osoba fizyczna czy firma?

Sprzedający jest to firma ( jubiler ).

Złóz reklamację (pismo albo @ - jesli taką forme dopuszcza sprzedawca), załącz foto i zażądaj wymiany (ew. naprawy). Nie wysyłaj na razie przedmiotu tylko poczekaj na reakcję sprzedawcy.

Powrót