Towar niezgodny z opisem- allegro

• Autor wątku Autor wątku Viridiana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Viridiana

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Zakupiłam tydzień temu na aukcji allegro telefon.Miał być w stanie technicznym idealnym,sprawny w 100% oraz w dobrym stanie wizualnym. Tymczasem okazało się, że telefon ma niesprawny głośnik, nie da się przez niego rozmawiać, poza tym przy próbie pierwszego uruchomienia włączył się po około 2 minutach,podobnie było przy kolejnych. Zadzwoniłam od razu do Sprzedającego, który stwierdził, że jest w pracy i zadzwoni do mnie za 2 godziny, jednak nie zrobił tego. Dlatego sama do niego zadzwoniła,ale nadal nie mógł rozmawiać. Obiecał jednak, że się ze mną skontaktuje, jednak nie zrobił tego. Nie odpowiedział również na e- maile.Nie odbiera moich telefonów. Wczoraj na allegro założyłam mu spór. Dzisiaj odpowiedział,że telefon miał sprawny głośnik, bo on sam z niego korzystał. Niestety na moją dalszą odpowiedź już nie zareagował,mimo że logował się w serwisie. Zwróciłam się z prośbą o pomoc do allegro, jednak oni stwierdzili, że nie mogą mi pomóc. Dlatego proszę o rady jak powinnam postąpić w takiej sytuacji?Zgłosić niezgodność towaru na policję? Dodam, że chodzi tu o kwotę 120 zł.

zawsze trzeba sprawdzac doreczony towar przy kurierze czy jest wolny od wad jezeli cos jest nie tak kurier spisuje protokol i wtedy masz dowod ze towar jest uszkodzony czy to z winy transportu czy przez nieuczciwego sprzedawce.

Jeśli telefon został zakupiony na allegro w opcji KUP TERAZ od przedsiębiorcy przysluguje prawo odstąpienia od umowy w ciagu 10 dnia od dnia dor doręczenia przedmiotu bez podania przyczyny odstapienia.

Powrót