towar sprzedany w lipcu zeszłego roku

• Autor wątku Autor wątku nangaliatanczy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

nangaliatanczy

witam sprzedałam rzecz na allegro po otrzymaniu wpłaty wysłałam towar.
klietka po 10 mcach wysłała mi pytanie ze nie ma przesyłki jeszcze ode mnie i żąda albo towaru albo zwrotu pieniędzy
odpisałam że towar wysłany ona na to ze mam podac jej nr przesyłki
po roku czasu ?nie trzymam takiego świstka i nie wiem gdzie go mam
podała mnie do UOIKK że nie otrzymała towaru
czy ja muszę posiadać po takim czasie dokument wysyłki
wydaje sie to podejrzane ze klientka po roku zorientowała sie ze nie ma towaru za 160 zł
czy ktoś mi poradzi co robić ?

Musisz niestety udowodnić fakt wysłania towaru.
Jeśli tego nie zrobisz - powinnaś oddać $$.

Może Poczta Polska w swoim systemie ma jakieś informacje na ten temat...ale pewnie udostępnią to na żądanie np. Policji.

Udaj się na PP i zapytaj co zrobić w sytuacji kiedy nie masz dowodu nadania. Nie daj się zbyć, że nic się nie da zrobić. Poczytaj tez regulamin dotyczący listu poleconego | paczki.

blalala własie byłam u adwokata i powiedział mi ze po roku nie musze nic udokumenowac
a mozna tez zrobić sparwe tej pani za usiłowanie oszustwa gdyz w allegro była aktywna codziennie robiła zakupy i sprzedawała i nagle po roku olsnienia dostała ze paczki nie otrzymała
pachnie to ozustwem niestety z jej strony

nangaliatanczy napisał:
i nagle po roku olsnienia dostała ze paczki nie otrzymała
to w końcu 10 miesięcy czy rok minął? Gubisz się w opisie.

GrubyMiś napisał:
to w końcu 10 miesięcy czy rok minął? Gubisz się w opisie.
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM A JAK NIE POTRAFISZ TO NIE UDZIELAJ SIE
10 mcy jak zgłosiła ze nie otrzymała a po roku złozyła do UOIK DONIESIENIE ZE NIE DOSTAŁA
MASAKRA CO ZA GŁĄBY TU DORADZAJĄ:cool: \SZKODA CZASU

nangaliatanczy napisał:
blalala własie byłam u adwokata i powiedział mi ze po roku nie musze nic udokumenowac

I jaki przepis prawny ten adwokat przywołał na swoją światłą tezę?

Pozostałe są tak bezsensu, że nawet szkoda z nimi polemizować.

nangaliatanczy napisał:
10 mcy jak zgłosiła ze nie otrzymała a po roku złozyła do UOIK DONIESIENIE ZE NIE DOSTAŁA
nic takiego nie napisałaś w poprzednim poście. Śmiem twierdzić, że robisz sobie przysłowiowe jaja. Żadnej porady nie dostałaś i raczej nie dostaniesz więc nie masz jeszcze kogo od głąbów wyzywać.

nangaliatanczy
Kobieta.gif
, jeśli nie potrzebujesz naszej pomocy to po co tu się rejestrujesz tym bardziej że korzystasz z profesjonalnej pomocy.
Tylko po to by komuś ubliżać?
Temat zamykam!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót