E
ellieg
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Dnia 5 stycznia odebrałam konsolę PS5
Sprzęt został zakupiony przez internet na stronie sklepu NE ONET.
Po rozpakowaniu towaru stwierdziłam, że sprzęt jest używany nie nowy.
Konsola nosi ślady użytkowania tj. była brudna, porysowana.
Tego samego dnia udałam się do sklepu stacjonarnego w celu zwrotu towaru i zgliszenia zaistniałej sytuacji, niestety sklep nie przyjął towaru ani zgłoszenia ponieważ poinformowano mnie, że zwrotu mogę dokonać poprzez infolinię bądź formularz na stronie.
W dniu odebrania konsoli wysłałam maile do BOK NEONET oraz do działu reklamacji i zwrotów.
Zrobione zostały zdjęcia, które dołączyłam w wiadomościach mailowych.
Dodam również, że pracownik sklepu odmówił mężowi sprawdzenia towaru na miejscu.
Dziś otrzymałam informację iż moja "reklamacja" nie została uznana ponieważ sprzęt dotarł do sklepu bezpośrednio od producenta.
Co robić w takiej sytuacji?
Sprzęt został zakupiony przez internet na stronie sklepu NE ONET.
Po rozpakowaniu towaru stwierdziłam, że sprzęt jest używany nie nowy.
Konsola nosi ślady użytkowania tj. była brudna, porysowana.
Tego samego dnia udałam się do sklepu stacjonarnego w celu zwrotu towaru i zgliszenia zaistniałej sytuacji, niestety sklep nie przyjął towaru ani zgłoszenia ponieważ poinformowano mnie, że zwrotu mogę dokonać poprzez infolinię bądź formularz na stronie.
W dniu odebrania konsoli wysłałam maile do BOK NEONET oraz do działu reklamacji i zwrotów.
Zrobione zostały zdjęcia, które dołączyłam w wiadomościach mailowych.
Dodam również, że pracownik sklepu odmówił mężowi sprawdzenia towaru na miejscu.
Dziś otrzymałam informację iż moja "reklamacja" nie została uznana ponieważ sprzęt dotarł do sklepu bezpośrednio od producenta.
Co robić w takiej sytuacji?