M
Mystero
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam sprawa wygląda następująca z dniem 10.10.2010 przedłużyłem umowę z operatorem Neostrada wykorzystując do tego połączenie telefoniczne ze sklepem internetowym , przed zawarciem umowy prosiłem aby konsultant potwierdził możliwości łącza do którego jestem podpięty i czy będę miał stabilne łącze 6Mb/s konsultant potwierdził to i powiedział ze na łączu jest możliwość uzyskania prędkości rzędu 9,6Mb/s ,wiec poprosiłem o 6Mb/s. Na umowie jest napisane do 6Mb/s od dnia zawarcia umowy internet po aktywacji śmigał jak złoto do dnia 1.11.2010 wtedy zaczęły się problemy prędkość spadała do 1Mb/s po rozmowie z biurem obsługi klienta po 801505505 usterka była naprawiona jednak nie dłużej niż na 3 dni. W pewnym momencie rekord poprawnego działania internetu wyniósł niecałe 8h wiec dzwoniłem ponownie i ponownie i tak do 5 razy. Po zgłoszeniu tego samego problemu w dniu 24.12.2010 usterka została naprawiona ale konsultant powiedział mi że technicy dołączyli informacje ,że na moim łączu nie może być większej prędkości niż 1Mb/s co wydaje mi sie smieszne z tego powodu ze do konca pazdziernika internet chodzil sprawnie.Odleglosc od centrali to podobno 5km z opisu technologi ADSL wynika ze do takiej odleglosci mozliwy jest transfer 2Mb/s .
Moje pytanei dotyczy 2 spraw czy mam jakąś możliwość uzyskania odszkodowania badz zwrotu za abonaent za okresie umowy ktory upłynął od jej zawarcia i czy jest możliwość uzyskania jakiegos odszkodowania z tytulu nie udzieenia rzetelnych informacji wrecz przekłamania faktu przez konsultanta o mozliwosci łącza , posiadam 3 z 5 nr zgloszonej usterki.
Z góry dzieki za pomoc przepraszam za tak wylewne opisanie sprawy.
Moje pytanei dotyczy 2 spraw czy mam jakąś możliwość uzyskania odszkodowania badz zwrotu za abonaent za okresie umowy ktory upłynął od jej zawarcia i czy jest możliwość uzyskania jakiegos odszkodowania z tytulu nie udzieenia rzetelnych informacji wrecz przekłamania faktu przez konsultanta o mozliwosci łącza , posiadam 3 z 5 nr zgloszonej usterki.
Z góry dzieki za pomoc przepraszam za tak wylewne opisanie sprawy.