TP S.A i odwołanie

• Autor wątku Autor wątku Millas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Millas

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Witam.

Potrzebuje wiedzy na temat odwołania się od rachunku wystawionego za usługi neostrady+tv za okres w którym to owej usługi nie otrzymywałem.

W trakcie przeprowadzania sie pod nowy adres zgłoszone na piśmie było 07.09.2010r. przeniesienie numeru telefonu pod którym była usługa neo+tv. Zapewniono mnie że będzie to trwać do 21 dni, a trwało aż do końca października, więc przez prawie półtora miesiąca nie otrzymywałem usługi poprzez ich opóźnienie. Przyszedł dość duzy zaległy rachunek za to i nie poczuwam się do płacenia go skoro nie korzystałem z usług. Jak sporządzić pismo o anulowanie opłat za ten okres?

Drugi problem to taki iż mam zawieszoną linie numeru tp tylko po to aby mieć internet, a na rachunku pojawiło się prawie 100zł opłat za "Plan doMowy 60" czyli za usługę telefopnu stacjonarnego, nie mam na umowie nic takiego co mogę zrobić i jak by to "naprostować"?

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Napisz reklamację, a nie odwołanie, TP to nie jest urząd.

zadzwoń na 19393 i dokładnie wyjsnij

Lepiej jest mieć takie rzeczy na piśmie też.

Colder tak właśnie zrobiłem. Problem polega też na tym że przenoszenie usług polegało na nadaniu nowego numeru tel nie aktywnego po to by był internet, na fakturze pojawił się ten numer ale jako aktywna usługa "Plan Domowy tp 60" i policzyli za miesiac 100zł, wyszło na to że nie podpisałem umowy na abonament a go dostałem, głowa boli od tego bałaganu w TP.

Millas napisał:
Colder tak właśnie zrobiłem. Problem polega też na tym że przenoszenie usług polegało na nadaniu nowego numeru tel nie aktywnego po to by był internet, na fakturze pojawił się ten numer ale jako aktywna usługa "Plan Domowy tp 60" i policzyli za miesiac 100zł, wyszło na to że nie podpisałem umowy na abonament a go dostałem, głowa boli od tego bałaganu w TP.

kolego nie Kłam , bo to co teraz napisałeś... to po prostu KŁAMSTWO, bałagan to masz drogi kolego w głowie obwiniając kogoś-firmę .. bo nie dopilnowałeś pewnych procedur.. przy przeniesieniu uruchamiany jest pierw numer potem możesz go zawiesić kwota 21,34 zł.Za miesiąc nic ci nie policzyli przynajmniej te 100zł bo znowu kłamiesz..

Ostatnia edycja:
aviva napisał:
kolego nie Kłam , bo to co teraz napisałeś... to po prostu KŁAMSTWO, bałagan to masz drogi kolego w głowi obwiniając kogoś-firmę .. bo nie dopilnowaleś pewnych procedur..

Że co słucham?
Po 1:
Nie jesteśmy "kolegami"
Po 2:
Zarzucasz mi "kłamstwo" bez podstaw, chyba nie miałeś/aś do czynienia z TP S.A..
Po 3:
Co do bałaganu w mojej głowie, to pozostaw ocenianie tego osobą kompetentnym takim jak psycholog czy psychiatra.
"...Nie jesteś większy/a ani niższy/a ode mnie..."

====

Jeszcze raz dziękuję za pomoc Colder'owi za odesłanie mnie pod właściwy link, napisałem kilka reklamacji na piśmie, jedną od rachunków za czas (ponad 40 dni) z którego nie otrzymałem usług oraz jedną reklamacje od usługi pod numer tel bo nie podpisałem umowy na tą usługę.

Temat można zamknąć bo problem rozwiązany.

Dziękuję i Pozdrawiam.

edit:

utrzymanie linii posiadam, ale oprócz tego na rachunku do tej linii pojawiła się opłata za m-c około 100zł za "plan domowy tp 60"

[qote]utrzymanie linii posiadam, ale oprócz tego na rachunku do tej linii pojawiła się opłata za m-c około 100zł za "plan domowy tp 60" [/quote]
BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Millas napisał:
Że co słucham?
Po 1:
Nie jesteśmy "kolegami"
Po 2:
Zarzucasz mi "kłamstwo" bez podstaw, chyba nie miałeś/aś do czynienia z TP S.A..
Po 3:
Co do bałaganu w mojej głowie, to pozostaw ocenianie tego osobą kompetentnym takim jak psycholog czy psychiatra.
"...Nie jesteś większy/a ani niższy/a ode mnie..."

====

Jeszcze raz dziękuję za pomoc Colder'owi za odesłanie mnie pod właściwy link, napisałem kilka reklamacji na piśmie, jedną od rachunków za czas (ponad 40 dni) z którego nie otrzymałem usług oraz jedną reklamacje od usługi pod numer tel bo nie podpisałem umowy na tą usługę.

Temat można zamknąć bo problem rozwiązany.

Dziękuję i Pozdrawiam.

edit:

utrzymanie linii posiadam, ale oprócz tego na rachunku do tej linii pojawiła się opłata za m-c około 100zł za "plan domowy tp 60"

ad1 napewno nie jesteśmy i napewno nie zostaniemy
ad2 jestem pracownikiem contact center TPSA 19393 i to piszesz to kłamstwo
ad3 jestem do czego się nadaje .. i rzetelnie wykonuję swoją pracę

skarga do UKE -musisz mieć podstawy, regulamin jest jeden i o tym tez musisz pamiętać...

z tego co widzę o wielu rzeczach nie napisałaes , dlatego tez domniemywam ze nie bylo zadnego kontaktu z 19393 itp, a na forum szukasz tylko furtki aby z czegos sie wywinąć..aby sie uwolnic z wlasnej winy..

ps.proponuje zmienic operatora a tam poznasz BOGA w sercu....

Ostatnia edycja:
Ha, od razu było wiadomo, że to pracownik TP :>

aviva, przestań ślepo wierzyć że TP.S.A. jest dobrą marką, może usługi są i dobre, ale bałagan administracyjny i wszelkiego rodzaju z tym rzeczy związane są i będą w TP. Może Twoim zadaniem jest walczyć uparcie o dobre imię firmy w takich miejscach jak to (takie moje zdanie)

Co do błękitnej linii... pozostawię bez komentarza jakość oferowanej tam pomocy.

Niby ustną reklamację muszą uznać, lecz wolę wysłać na papierze reklamację bo papier ma swoją moc.

Ilość wykrzykników w Twojej wypowiedzi ze słowem "BZDURA" świadczy o SPAMIE i o tym że zbytnio nerwowy człowiek z Ciebie.

===do administracji forum====
podziękowałem komu trzeba i proszę o zamknięcie tematu, jest tu "ktoś" kto wprowadza nie potrzebną prowokację.

Pozdrawiam

Powrót