TP

• Autor wątku Autor wątku Rexxz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rexxz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Chciałbym zerwać umowę z TP, nie wiem jak sie do tego zabrać, da się to jakoś zrobić bez kary za zerwanie ? Dzwonie już od 2lat co jakiś czas skarżąc sie na problemy ale oni tylko mówia że naprawią i żeby sie nie martwić, rzeczywiscie czasem jest lepiej ale potem znów gorzej i nikt nie wie czyja to wina, gdyż dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Ale mniejsza z tym, gdyby ktoś miał podobne przeprawy z TP i mógłby mnie wspomóc radą byłbym wdzieczny.
Pozdrawiam

umowa z Tepsą zawierana jest zwykle na 12 miesięcy. Skoro piszesz, że problemy występują od 2 lat, to w takim razie masz już umowę na czas nieokreslony. Wybierz się do najbliższego Telepunktu, i tam złóż dyspozycję rozwiązania umowy. Nic cię to nie kosztuje.

Niestety nie, umowe przedłużałem mając nadzieje że "nowa " zabawka TP ( livebox) coś pomoże, jest wprawdzie lepiej ale nie perfekcyjnie.

a widzisz, nie wspomniałeś że chodzi ci o neo

z liveboxa możesz zrezygnować w ciągu bodajże 10 dni bez żadnych konsekwencji. natomiast jeśli chodzi o Neo to będzie bardzo ciężko

Ah, przepraszam, rzeczywiscie. Generalnie dowiedziałem się ostanio od znajomego, że jakieś pół roku temu, po serii spraw sądowych, TP pozwoliło zrywać umowy bez-konsekwencyjnie przez jakies 2 tyg. Wczesniej coś słyszałem ale znajomy który zerwał umowę i nawiązał z nowym providerem, czekał 2miesiące na zwolnienie lini przez TP, a że potrzebowałem wtedy internetu to nie zgłebiałem się do końca w całą sprawę. Teraz jakoś bym przeżył ale wydaje się że nie ma sposobu.

była taka możliwość, o ile dobrze pamiętam to chyba w lutym, ale nie po serii spraw w sądzie, tylko ze względy na zmianę regulaminu świadczenia usług. A według Prawa telekomunikacyjnego, abonent w momencie zmiany regulaminu ma prawo zrezygnować z usług bez naliczania opłaty specjalnej za niedotrzymanie warunków umowy.

Powrót