Tradycyjnie zaniżenie wyceny samochodu

• Autor wątku Autor wątku dawler
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawler

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam zaniżono mi wartośc auta po wypadku nie z mojej winy jest to nexia z 1997 r. wycenili szkode całkowitą na 4600 a wartośc całego samochodu na 5500 zł. Problem jest w tym iz w wycenie info ekspert jako dodatkowe wyposażenie, tj. instalacje gazową oszacowano na 877 zł a ja załozyłem ta instalacje w lutym 2006 roku i kosztowało mnie to 1998 zł mam faktury, a jeszcze jest gwarancja na w/w instalacje ze zrobionym przeglądem w marcu tego roku za 130 zł do marca 2008 , Pytanie czy mam pisać odwołanie jezeli tak pomóżcie mi je jakos sformułować- wielkie dzieki za pomoc :roll:
Nikt mi nie pomoże :(

Zamontowanie instalacji gazowej za 2000 zł. nie powoduje wzrostu wartośći auta o 2000 zł. W mojej ocenie cena 877 za prawie dwuletnią intslację gazową jest prawidłowa.

Ponato jak się zwiększy wartość pojazdu to z automatu też pozostałości będą wyższe - co powoduje że wzrost odszkodowania będzie znikomy.

wypadek był 13 lipca także trzeba liczyc na ten dzień a wtedy instalacja miała 16 miesięcy i była jeszcze na gwarancji, wydaje mi sie jednak iz jak liczą wyposażenie dodatkowe to powinni uwzględnic jakis współczynnik amortyzacji
chyba że jestem w błędzie ?

W programie eksperckim do wyliczenia wartości pojazdu , jeżeli jest instalacja gazowa powinno uwględnić datę jej montażu - , możesz zwrócić się o wyjaąnienie czy to zrobiono , patrząc jednak na kwotę za instalacje wydaje mi się że tak . w przeciwnym razie było by to liczone od wieku auta i wyniosło by duzo duzo mniej

Z pewnością data zamontowania instalacji jest uwzględniona - sprawdzałem.

mam rozumieć że instalacja która jest użytkowana 16 miesięcy traci więcej jak połowę na wartości choć jest jeszcze na gwarancji?

niestety,
20%-30% traci na dzień dobry zaraz po jej zamontowaniu

A za ile byś kupił od kogoś taka 16 mies instalację ???
za 1500 ???

Powrót