Tragedia, czy jednak nie...?

• Autor wątku Autor wątku resspEct_84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

resspEct_84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Nie bede pisal per person co i jak, ale w skrocie sytuacja wyglada tak: kobieta zakochana bierze na siebie 2 kredyty (10 i 17tys zl) zeby splacic jednego "czlowieka" naturalnie obiecujacego splacac Jej "dlug" , ktory teraz nie ma roboty (Ona zreszta obecnie tez...)

Czy jest mozliwosc w polskim prawie ze umowy kredytow przepisane zostana na niego? COKOLWIEK, byleby ON placil, a Ona miala swiety spokoj...?

Jest szansa na rozwiazanie dramatu?

Co to znaczy "jak sie nie zgodzi"

Rozumiem ze trzeba cos podpisac - tylko co?

"Ja, ten i ten informuje, ze biore na siebie ten kredyt" ? Oczywiscie w ogromnym skrocie, ale mniej wiecej na takiej zasadzie?

Ogólnie rzecz ujmując, tak. Pani, o której mowa, sama, dobrowolnie wzięła kredyt. Nie ma znaczenia na co przeznaczyła pieniądze. Zobowiązała się spłacać.

Nie ma możliwości 'przerzucenia' kredytu na kogoś bez jego zgody. Nie wiem zresztą czy dany bank przewiduje u siebie taką możliwość.

Najlepiej by było gdyby ów pan zachował się jak gentleman i oddał pani pieniądze na spłatę jej kredytów. Albo np. podpisał z nią umowę cywilnoprawną, w której zobowiąże się do płacenia na jej rzecz kwoty równej ratom kredytu.

Podejrzewam jednak, że miłość już wygasła i pan nie zechce oddać pieniędzy pani. A zmusić go ... nie ma jak.

O, czyli jest szansa, bo ja sie ladnie poprosi, to sie wiele zrobi... " "

Umowa cywilnoprawna... Gdzie, przy kim, pi razy oko jak to ma wygladac. I czy w momencie nie placenia Jej kasy przez tego pana mozna pana podac na policje/do sadu ?

resspEct_84 napisał:
O, czyli jest szansa, bo ja sie ladnie poprosi, to sie wiele zrobi... " "

Umowa cywilnoprawna... Gdzie, przy kim, pi razy oko jak to ma wygladac. I czy w momencie nie placenia Jej kasy przez tego pana mozna pana podac na policje/do sadu ?
a co ma do tego Policja? to czysta sprawa cywilnoprawna...

co do Sądu Cywilnego - można ewentualnie złożyć stosowny pozew ,ale cienko to widzę dowodowo....

Powrót