traktat lizbonski

• Autor wątku Autor wątku kasiula88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kasiula88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam wszystkich! mam pytanie czy to prawda ze polska podpisala ten traktat bo słyszałam ze tak i ze na przełomie czerwca,lipca skazani którzy będą już po połowie kary będą wypuszczani na wolność? Z gory dziekuje za odpowiedz!

Też słyszałam o tym ale wątpię aby to była prawda. Pewnie to kolejne więzienne plotki

umowa międzynarodowa zakładająca m.in. reformę instytucji Unii Europejskiej, podpisana 13 grudnia 2007 roku w Lizbonie, opublikowana w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej Seria C Nr 306 z 17 grudnia 2007. Ma wejść w życie 1 stycznia 2009 roku, o ile zostanie ratyfikowana przez wszystkie strony, a dokumenty ratyfikacyjne zostaną złożone w depozycie rządu Włoch.

najprawdopodobnie nie wejdzie to wrzycie bo powinno podpisac go 26 panstw ue a ze wzgledu na wynik referedum w irlandi niestety zad irlandi nie moze go podpisac i pewnie nici z tego

Ja tez słyszałam i chcę wierzyć, ze to prawda

kurde fajnie by było jakby te prawo weszło w zycie, mam nadzieje ze tak bedzie! Jak bedziecie cos wiedziały wiecej na ten temat to piszcie :) z gory dzieki :smile:

czy ktoś może podać linka do tekstu traktatu?? w internecie szukalam- nie ma go w jezyku polskim. moze ktos z was moze pomoc?

Czesc znalazlam sie tutaj bo poszukuje pomocy.
Rowniez slyszalam o tym traktacie ale i o czyms co nazywa sie ROKIEM PENITENCJARNYM polegajacym na odciaganiu od kazdego roku 3 albo 4 miesiecy ale tylko osadzonym 1-wszy raz.
Ta ustawa miala wejsc w zycie 1-go stycznia 2009roku
Czy ktos z was wie moze cos na ten temat??

kejtkz tez cos takiego slyszalam ale szczerze to watpie aby cos takiego weszlo lecz bardzo bym chciala aby taka ustawa byla w 2009 roku

kolejne plotki z zakładów karnych :) co rok jest taki temat poruszany ale tylko przez osadzonych a nie nasze cudowne Panstwo:) przez osadzonych tego typu plotki są nazywane CHOROBĄ WIEZIENNA pozdrawiam

Słuchajcie! Jak to jest w końcu z tym Traktatem? Wszedł w życie czy nie, bo wszędzie co innego znajduję. Podpowiedzcie mi, jeśli ktoś coś wie i co tak naprawdę da ten Traktat naszym Panom w AŚ i ZK????????? Proszę o pilną odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich i z góry wielkie dzięki

no ale nasz prezydent podobno podpisał, tylko Irlandia nie chce. A owiedzcie mi, jeśli wszedłby on w życie, to co daje naszym chłopakom, którzy są w AŚ i ZK?? Bo ja słyszłam, że jakieś 3 miesiące mniej z każdego roku do odsiadki. Pewnie to głupoty. Oswiećcie mnie

i co wiadomo już coś na ten temat???

Hej a ja słyszalam ze do wrzesnia maja podpisac wszystkie 26 panstw UE i ze ma byc wokanda po 1/3 kara....!? A co zrobic jesli w ZK nie praktykują rozmów rodziny z wychowawcami,wystarczą listy i telefony??? :wink:

Traktat nie wpływa na prawomocne wyroki karne; jakieś dziwne plotki rozsiewacie

kolejne więzienne pierdoły typu:
Sędziowie mają nakaz wypuszczania z wokandy!

pfffff ...
nikt nakazu nie ma i jak nie chcą wypuszczać to wypuszczać nie będą ;/

W Tarnowie to mają, ale raczej nakaz nie wypuszczania nikogo:( Chyba najwyzszy czas coś z tym fantem zrobic !!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót