Transakcja internetowa a prawa konsumenta.

• Autor wątku Autor wątku Karol2332
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karol2332

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Naszła mnie dziwna sytuacja i nie wiem jak postąpić.

Pewna pani napisała do mnie w sprawie wystawionego wymiennika płytowego czy była by możliwa wysyłka. Niechętnie ale się zgodziłem. umówiliśmy się że wyślę za pobraniem za 220 zł z wysyłką. przy kurierze może pani sprawdzić a jak nie będzie coś odpowiadać to proszę nie odbierać paczki. okazało się że pani odebrała 27 lipca. i temat się urwał do dziś 18.08.( czyli można powiedzieć 16 dni roboczych/3 pełne tygodnie) pani twierdzi że wymiennik przecieka i chce żebym przyjął zwrot i oddał jej pieniądze.

Napisałem nawet przed wysyłką że wymiennik był testowany na próbie ciśnieniowej około 8bar i wszystko było ok. była świadoma że produkt jest używany z demontażu, że pracował dwa lata.
Zapytałem się kolegi co mogło się stać to stwierdził że może był zbyt mocno dokręcony i w środku pękło lutowanie. oni twierdzą że nie.

Ogólnie zostałem przy swoim i powiedziałem że produkt na 100% był sprawny i nie przyjmę zwrotu ponieważ zostanę wtedy z uszkodzonym produktem. powiedziałem że widziała pani jaki produkt odbiera, nie był uderzony, spuchnięty itp. Napisała mi że jak jej nie uda się dogadać ze zleceniodawcą u którego to montuje to zleci rzeczoznawcy sprawdzenie go i wystawi mi jakiś dokument.

Nie ukrywam że teraz czuję się jak ofiara. i nie mam zamiaru być w "plecy" Co w takiej sytuacji zrobić ? Poradźcie coś proszę. pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Powrót