Witam, nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jeśli nie to przepraszam. Chodzi o to że znalazłem fajną ofertę kupna samochodu. Możliwość skontaktowania się ze sprzedającym jest tylko przez e-mail, więc wysłałem zapytanie i otrzymałem odpowiedź, że sprzedającym jest pan z Anglii, który pracował w Polsce i potrzebny był mu samochód, skończył projekt dla banku i teraz już nie ma go w Polsce. Transakcje można zrealizować tak: sprzedający napisał, że oddał samochód do allegro (Allegro Buyer Protection)- program,który podobno realizuje allegro, polega na tym, że jeśli ja wyśłe pieniądze na podany adres/konto allegro, to wtedy oni w ciągu 2-3 dni roboczych przywiozą mi auto i będę miał 48 godzin na zdecydowanie czy kupuję auto czy nie. Jeśli tak, to zostawią mi je, a jeśli się nie zdecyduje to przyjadą po nie i w ciągu 24 godzin zwrócą pieniądze. Sprzedający zapewnia że nie chce mnie oszukać, że nic nie kręci i nie rozumie czemu mam obawy. Poszukałem o tym programie allegro i nie znalazłem nic takiego, więc pomyślałem że może chodzi właśnie o Paypal lub coś podobnego. Sprzedający pracuje, więc przeprasza że nie odpisuje od razu. Nie wiem co myśleć o tym, bardzo proszę o pomoc, czy takie transakcje są realizowane, czy ktoś z Was o tym słyszał. Dziekuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam