transport ***

• Autor wątku Autor wątku viko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viko

Użytkownik
Odpowiedzi
43
witam. Zamówiłem transport mebli do domu na 04.06.
Gdybym sam nie zadzwonił to nikt by mnie nie poinformował o innym terminie. Ustalono nowy termin na 19 tego lecz nadal nie zapewniają iż towar dojdzie.
Złożyłem reklamację i to w jej wyniku przyznano mi termin 19-ty.
Czy mogę liczyć na jakąś rekompensatę? Jeśli tak to proszę o podpowiedź co mogę zrobić.

Czy mogę liczyć na jakąś rekompensatę?
Nie możesz jeśli nie wynika ona z umowy albo ze szkód spowodowanych nienależytym wykonaniem owej umowy.

umowa? chyba jest, bo mam wpisaną usługę dostawy i wniesienia na 04.06 na wycenie mojego towaru. Bo raczej innej umowy się nie sporządza w sklepach prawda? wiec mam zapis tylko czy aż?

Ostatnia edycja:
Termin terminem, ale czy doznałeś jakiejś szkody wskutek braku dostawy 4.06 i ta szkoda wynika wprost z treści umowy? Czyli, że jeśli nie dostarczyliby tych mebli na 4.06 to jaką szkodę wywołał ich brak, skoro chcesz rekompensatę z tego tytułu? Obawiam się, że umowa w ogóle nie przewiduje takich scenariuszy, co?

Z drugiej strony czy umowa przewiduje na przykład karę umowną za niedotrzymanie terminu?

więc mogą tak przez rok mnie zbywać kolejnym terminem? nie ma na to jakiegoś przepisu praw konsumenta?

Mebelki już zmontowane czy nadal potrzebna pomoc?

Powrót