Transportowanie osadzonych

• Autor wątku Autor wątku marta222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bardzo śmieszne ty chyba uwielbiasz dokopać innym a swoich problemów nie widzisz nie pytałam ciebie o zdanie tylko miłych osób.Chyba z nudów jesteś na tym forum:(

Lalka11 napisał:
nie pytałam ciebie o zdanie

Zapomniałaś tego zaznaczyć.
Czujesz się oburzona, że zapytałem o źródło informacji? Przecież to bardzo ważna kwestia. Oczywiście spodziewałem się, że napiszesz, że usłyszałaś/przeczytałaś plotkę (i się nie pomyliłem) ale przecież mogłaś napisać, że jesteś kuzynką ministra sprawiedliwości i znasz treść najnowszej, gotowej do wprowadzenia w życie instrukcji dotyczącej transportowania osadzonych.

Ostatnia edycja:
Następnym razem tak zrobię, bo jesteś bardzo nieuprzejmy sprawiło to Tobie radość pewnie aj szkoda słów

Mój mąż czeka na transport. Był w ZK w Grudziądzu, przenieśli go na czynności procesowe do innej jednostki(250 km) i teraz przez telefon mówił mi, że jest wpisany na transport, ale logiczne, że przecież nikt mu nie powie, gdzie bo byłoby to naruszenie zasad. Z KKW wynika, że powinien wrócić do swojego ZK, gdzie ma odbywać wyrok. Czy jest szansa, że w jakiś sposób, oczywiście legalny, mogę dowiedzieć się, gdzie go przewiozą? Czy muszę po prostu czekać? Mąż mnie trochę wystraszył telefonem, bo powiedział, że teraz niby nie ma rejonizacji i że mogą go wywieźć na drugi koniec Polski...martwi mnie to, bo specjalnie już raz się przeprowadziłam do innego miasta i dopiero co od miesiąca pracuję i nie wiem, czy czekać na telefon od niego, czy już uderzać z pismem do CESW z prośbą o umieszczenie męża w ZK, z którego go wywieźli?

Witam u Nas stało się tak że w Listopadzie zatrzymali mojego A i trafił do AŚ oddalonego odemnie o 50km z racji tego że meldunek miał na podkarpaciu został przetransportowany tam ... Co się potem okazało przetransportowali go tam nie potrzebnie był błąd systemu który wskazywał że tam ma żonę dzieci i tam będzie bliżej rodziny a faktem jest że Narzeczony jest 5 lat po rozwodzie i owszem utrzymuje kontakt ale tylko z córką ... Więc stwierdziliśmy że napiszemy pismo o ponowne przeniesienie go do miejsca z którego go zabrano ... We wtorek miał komisję transportową bo tak mi powiedział i otrzymał zgodę na transport z dodatkowym programem wolnościowym. Teraz tylko czekamy kiedy zostanie przeniesiony . Pomimo iż wiemy że możę to być tydzień dwa a nawet miesiac i dwa ...Ogólnie to nie mogę znaleść wzmianki o tym w jakie dni teraz odbywają się transporty?? Jeżeli ktoś by wiedział byłą bym wdzięczna za odpowiedź

witam ..moja sprawa wygląda następująco będę zakładała sprawę o pozbawienie praw rodzicielskich ojca mojej córki .mieszkam w Wielkopolsce a on przebywa w zakładzie karnym na śląsku .i moje pytanie czy dowiozą go z zakładu karnego na rozprawe ponad 400km??? z góry dziekuje za pomoc

Jak zatytułować takowa prośbe czy wniosek lepiej podobno wniosek musza rozpatrzyć prośby nie koniecznie

Do Dyrekcji ZK ...czy lepiej napisac do sadu penitencjarnego któremu ta jednostka podlega
o transport przeniesienie osadzonego imie i nazwisko syn kogo i do innej jednostki penitencjarnej najlepiej napisac jakiej .. jak nalepiej to wystosować a pismo do

dużo zależy od aktu oskarżenia mojego meza jak zamkli sprawa się ciagla przez 9 lat wiec ma 30 a miał w momencie popełnienia 21 ....po przeczytaniu aktu aktu na komisji chcieli mu dac R1N na szczescie dali R1Z i pojechał na Wiśnicz ... nie patrza na nic ze nie miał z dawnym zżyciem nic wspólnego założył rodzine i firme ...2,5 bezwzględnego dostał nagle zawalił mi się swiat całej naszej rodzinie ..PDW KC

Wniosek składa do dyrektora jednostki,w której przebywa.

Witam. Z narzeczonym chcemy napisać prośbę o przeniesienie. Obecnie mamy do siebie 830km ze względu że mieszkamy w Niemczech. Widzieliśmy się tylko raz a w lutym od aresztowania minie rok. Chcemy aby Go przenieśli do Międzyrzecza ponieważ jest blisko Gorzowa Wielkopolskiego. Mam gdzie się tam zatrzymać a przede wszystkim mam o 300 km mniej do Niego. Czy są tam kursy albo jakieś szkolenia. Jak jest z pracą i wokanda i? Narzeczony ma R1 i pracę. Planujemy wziąść ślub i bardzo ważne jest dla nas aby mieć dobry kontakt. Co jest ważne w takim wniosku muszę napisać? Z tego co wiem do do dyrektora zakładu karnego w ktorym obecnie narzeczony przebywa. Proszę o pomoc.

Ostatnia edycja:
Balbinka88 napisał:
Co jest ważne w takim wniosku muszę napisać?

Jesteś pełnomocnikiem osadzonego? Masz stosowny dokument? Z drugiej strony - pan skazany jest niepiśmienny?
Co trzeba napisać w takim wniosku? Uzasadnienie. Ale to które podajesz jest bardzo słabe.

Ale Ty nie jesteś stroną w tej sprawie. Nie jesteś nawet rodziną.
Do tego nastawiasz się na widzenia - stopniowo znów są zawieszane.

Więc ani ja ani On nic nie wskuramy? Widzenia jak do tej pory miał co miesiąc nie stety nie ze mną bo mam za daleko. Wiem że teraz mają powoli zabronić widzeń bo mówił.

Mamy dzieci. Nie wspólne bo ja mam jedno i On ma jedno. One też tęsknią za nim i chcemy aby nie traciły z nim kontaktu.

Balbinka88 napisał:
Więc ani ja ani On nic nie wskuramy?

Pan skazany RECYDYWISTA odbywa po raz kolejny karę pozbawienia wolności. Kara ta co do zasady ma swą dolegliwością wzbudzić chęć uczciwego życia. Jaka to dolegliwość, jeśli na żądanie osadzony będzie wożony tam, gdzie mu wygodniej? Kto ma za to zapłacić i dlaczego społeczeństwo??

Balbinka88 napisał:
One też tęsknią za nim i chcemy aby nie traciły z nim kontaktu.

Jak popełniał po raz kolejny przestępstwo to myślał o dzieciach? Choćby PRZYSZŁYCH??
Tak, dzieci też cierpią wskutek przestępstwa rodzica. Kto wie, czy nie najbardziej.

Od marca dzieci i tak nie mogą brać udziału w widzeniach. Zatem o jakim kontakcie piszesz?

Jest poraz pierwszy karany ale ten czyn podchodzi pod taki artykuł.A wyrok 4 lata a do tego czasu przywrócą widzenia z dziećmi.

Ostatnia edycja:
Tam gdzie obecnie odbywa wyrok to nie może jest tylko że względu że to stało się w miejscowości w której mieszkal. A w tym zk są osoby które siedzą z innych artykułów ten jest za ciężki i już mu powiedzieli. To kwestia czasu że go przewiozą a my chcielibyśmy aby go przewieźli gdzieś bliżej.

Powrót