Tranzakcja na allegratka.pl

• Autor wątku Autor wątku marcinnnn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinnnn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. 28 grudnia po zapoznaniu się z treścią ogłoszenia na serwisie allegratka.pl skontaktowałem mailowo sie z osobą sprzedającą laptopa w cenie 800zł. Po ustaleniu że wyśle go do mnie kurierem po wpłaceniu całej kwoty, przelałem pieniądze na jego konto. Sprzedawca następnego dnia po wpłacie napisał że laptop został wysłany. I właśnie w tym momencie mój kontakt z nim urwał się. Sprzedawca nie odpisuje na moje meile oraz ma wyłączony telefon. Z ciekawości wysłałem mu wiadomość z innego meila na jego skrzynkę że jestem zainteresowany kupnem od niego jakiegoś przedmiotu. Odpowiedz otrzymałem natychmiast... Doradźcie co zrobić w tej sytuacji.

Kiepska sprawa..
Najlepiej to się udać na policje z dowodem wpłaty , po umerze konta policja ustali sprawce oszustwa , albo jak masz znajomego policjanta to zrobią jeszcze podpuche...(allegratka do tego nic niema w przeciwieństwie go allegro gdzie jest zawierana umowa supna-sprzedaży)Jedynie co to mogą dać wykaz ogłoszeń tego kolesia....
Potem sprawa do sondu... Sond rozpatrzy na Twoją korzyśćm , zleci zpłate należności.
Potem... Koleś jest bezrobotny nic nie posiada komornik sądowy niema z czego ściągnąć kasy przy odrobinie szczęścia spłaca po 50 zł miesięcznie z czego komornik zabiera prawie połowe.... nic dodać nic ująć
Ja osobiście polecam jakąś zaprzyjaźnioną firmę "windykacyjną" -wiesz o co chodzi8) chociaż nie popieram ...Życze szczęśliwego zakończenia sprawy.

Tak jak pisze kolega, zbierz dowody i na policje oni wszystko załatwią. Pieniądze odzyskasz a ten fragment z firmą windykacyjną to chyba żart był ;)

Fragment z firmą "windykacyjną":evil: nie bez powodu dałem w cudzysłów.
Miało to nacelu próbowania na wiele sposobów odzyskanie pieniążków..
Oczywiście w ramach prawa ;)
Policja działa powoli sądy jeszcze wolniej koniec tej sprawie zakończy się minimum za 12 miesięcy:what: -przy dobrych wiatrach.

Powrót