Travel Benefit Scheme

• Autor wątku Autor wątku liberti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czy przypadkiem nie chodzi Ci o Hospital travel costs scheme
Czy chodzi Ci moze o komunikacje miejska ?

Ostatnia edycja:
nie nie, nazwa jest taka jak podalam a chodzi o cos zwiazanego z wyzszym podatkiem bo moj maz wlasnie otrzymal w payslipie informacje ze wiecej beda mu zabierac bo został właczony w travel benefit scheme.

ja tez pierwszy raz o czyms takim słysze

Z tego co sie zorientowalam to jest to jakis program, z ktorego prawdo podobnie mozna zrezygnowac.

sądzę, że Eliss ma rację. to jakiś program wewnętrzny firmy, w której pracuje Twój mąż. firmy w UK mają różnego rodzaju programy, które w założeniu mają być korzystne dla pracowników. ja mam u siebie program emerytalny oraz zdrowotny (np. gdybym zaszedł w ciążę, to w czasie macierzyńskiego dostałbym jakieś tam dodatki :D). z tego, co widać po tytule benefitu, pomaga on uzyskiwać korzyści w czasie podróży. prawdopodobnie chodzi tu o dofinansowanie w czasie wakacji itp. wszystko powinno być w kontrakcie. z reguły do tego typu programów przystępuje się po pół roku od momentu przyjęcia do firmy, ale przystąpienie jest dobrowolne. jeśli nie wiecie o co chodzi to znaczy, że Twój mąż z rozmachu podpisał o jeden papierek za dużo... najlepiej podpytać się szefostwa. tak jak to ujęła Eliss: zrezygnować można w każdej chwili. pozdrówka!

Powrót