trudna sprawa

• Autor wątku Autor wątku micel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

micel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jutro mam sprawe w ktorej jestem oskarzony o m.in. udzial w zoorganizowanej grupie, obrot paliwami, fałszowanie i inne ale nie o tym chcialem napisac, otoz nigdy nie bylem na takiej sprawie, nie mam adwokata wczesniej zlozylem wniosek o dobrowolne poddanie sie karze i nie wiem jak taka sprawa bedzie wygladac oskarzonych jest co najmniej 20. Czy beda mi zadawac jakies pytania? Troche juz tego nie pamietam bo cala sprawa miala miejsce ponad 3 lata temu i nie pamietam szczegolow i boje sie ze zadadza mi pytanie a ja odpowiem zle czyli cos innego niz zeznawalem ( nie znaczy ze nie powiem prawdy tylko nie bede pamietal szczegolow) i co w takiej sytuacji. A moze bedzie to inaczej wygladac? Prosze o jak najszybsza odpowiedz z gory bardzo dziekuje za pomoc.

w związku z zasadą bezpośredniości w polskiej procedurze karnej na pewno bedzie Pan pytany, jeśli oczywiście wyrazi pan chęć składania wyjaśnień o czym poinformuje pana sąd.
jest oczywiste, ze z upływem czasu pewne zdarzenia moga umknąć z pamięci czy ich postrzeganie może ulec zmianie. w sytuacji gdy zechce pan wyjaśniać jednakze wyjaśnienia będą odbiegały od złożonych w posępowaniu przygotowawczym sąd odczyta tamte wyjaśnienia i skieruje prośbe o odniesienie się do nich. yyy a jeśli dobrze rozumiem dobrowolne poddanie się karze o którym pan pisze - ma pan już zaproponowany jakiś wymiar kary na podst art 335 kpk?? jeśli tak to sprawa przedstawia się inaczej- sprawa trafia na posiedzenie i wszystko przebiega sprawnie tak bym to określił- chodzi o to ze nie przeprowadza się postepowania dowodowego - art 343 par 4 k.p.k.

Powrót