trudny rozwód

• Autor wątku Autor wątku jessica92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jessica92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, chce przedstawic sytuacje pewnej rodziny aby dowiedziec sie jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Otóż żona wniosła pozew o rozwód z bardzo poważnych powodów: mąż znęcał się fizycznie i psychicznie nad zoną i dziećmi przez wszystkie lata małżeństwa z użyciem szczególnego okrucieństwa na żonie i najstarszym dziecku, awanturował sie używając przy tym strasznych wyzwisk i przekleństw wobec żony, groząc utratą życia i kalectwem, zmusił zone do sfałszowania jego podpisu przy kupnie samochodu grożąc, że gdy tego nie zrobi to pożałuje (użyje wobec niej kary cielesnej), żona i dzieci przez całe życie byli zastraszani więc żona uległa bojąc się o własne życie, mąż wówczas jeździł tym samochodem i wcale mu nie przeszkadzała sytuacja z podrobionym podpisem ale gdy dowiedział sie ze żona wniosła sprawe do sadu podał ją o to na policje. następnym powodem jest fakt, iz nie interesował się dziećmi, wyłudzał od wszystkich pieniądze, żeby tylko mógł wysłać jakikolwiek zakład w kolekturach. miały miejsce także inne zdarzenia tego typu ale opisze teraz kolejną sytuację a mianowicie przez Sądem kłamał co jest krzywoprzysięstwem, kłamał także odpisując na pismo od adwokata żony. Do jej brata powiedział, że może sobie kupić świadków i tak też zrobił. Ci świadkowie również kłamią ponieważ mąż im za to zapłacil. niedługo odbędą sie badania dzieci w RODK, które całkowicie stoją po stronie mamy gdyż jest ona najważniejszą dla nich osobą, są przyjaciólmi, mogą na sobie polegać, ufają sobie itd.
Proszę piszcie co o tym myślicie i najważniejsze pytanie: czy jeśli dzieci powiedzą wszystko to co działo się przez całe ich dotychczasowe życie (czyli to co napisałam na początku) to jak duże to będzie miało znaczenie w sądzie??

Zastanawiam się tylko, po co mamy pisać swoje opinie?
One i tak nie będą miały żadnego wpływu na decyzje sądu.
Sprawa podrobienia podpisu, to przestępstwo, ale fakt popełnienia tegoż pod presją gróźb karalnych powinna wpłynąć na werdykt sądu w sensie pozytywnym.
Tyle ode mnie.

Wtrące tu swoją opinię na temat RODK. Byłem zszokowny trafnością ich opini. Po przeczytaniu nic dodać nic ująć

Jeśli mówimy o "kupionych" świadkach:
Przeszłam to! I dałam radę! Pamietaj, że podczas rozprawy żona tegoż pana moze swiadkom zadawać pytania. wykorzystałam tę mozliwość i szybko okazało sie, ze świadkowie tak naprawdę niewiele mają do powiedzenia...

do Vegas: może i będą miały wpływ Wasze opinie ponieważ w tej rodzinie sprawa nie jest jeszcze rozegrana do końca i badania dzieci jeszcze się nie odbyły więc może ktoś wysunie jakiś argument, nad którym można by było się zastanowić. Dlatego dzięki:)
do k34: Tobie również dziękuję za odpowiedź:)
do bere: hmm, skoro tak, to na pewno i w tym przypadku się uda=) Gratulacje dla Ciebie za wytrwałość i dzięki za odpowiedź, na pewno ją wykorzystam=)

a ja jestem po badaniu w RODK i z tą trafnoscią opinii sie nie zgadzam.jak przeczytałam te opinie znajomym znajacym nasza sytuacje małżenska i po rozwodzie ,to nie kryli słów zdziwienia delikatnie mówiac.Jak ma byc sprawiedliwosc w Polsce jesli sady beda brały takie nierzetelne opinie.Nas badał bardzo młody zespół i smiem twierdzic ze bez doswiadczenia.ale podpowiem pani ze jesli dzieci pójda na badania i opowoedza wszystko o tym co miało miejsce w rodzinie i o swoich uczuciach do ojca to bedzie to pozytywna opinia dla matki o ile jest tak jak pani pisze.Mój syn na badaniach powiedział ze nic nie powie i nic nie zrobi, a i tak rozpisali sie o nimna 2 kartki

Powrót