Trzy rysunki czy to rasizm...

• Autor wątku Autor wątku ktojak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ktojak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
A więc tak potrzebuję pomocy.
Pewnego "pięknego" dnia nauczycielka zrobiła nam niesprawiedliwy sprawdzian z j.niemieckiego.
Więc ja narysowałem trzy piękne rysunki:

1.Twierdza oblegana przez ludki z mieczami, lecące strzały w kierunku ludków.
Dymki (dochodzące z twierdzy):
a)Niemcy atakują.
b)Nie damy pogrześć mowy -->do broni!

2.Dwóch ludzi rzucających w czołg koktajle Mołotowa (wspomniany czołg się pali).
Dymki (od rzucających):
a)Nigdy ni będziemy Niemcami.

3.Człowiek z butelką.
Dymki:
a)Co się dzieje z tą Polską.
b)Język niemiecki w szkołach, toż to germanizacja.

No i zaczęło się...dzisiaj nauczycielka oskarżyła mnie o rasizm i skserowała moje rysunki.

I tu moje pytanie: można to podciągnąć pod rasizm? (osobiście w to wątpię, ale..)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

P.S. Przy kserowaniu zamierzałem ją oskarżyć o łamanie praw autorskich, ale się powstrzymałem.

A gdzie tam! Nie wiesz, że nauczycielki niemieckiego mają świra na punkcie tego kraju?

Hahaha

Rasizm opiera się na przekonaniu, że różnice w wyglądzie ludzi niosą za sobą niezbywalne różnice osobowościowe i intelektualne.

idąc tym tropem wszystkich odtwarzających czy śpiewajacych na uroczystościach Rotę trza wsadzić do Paki za propagowanie rasizmu - całe szczęście że konkurs na hymn wygrał mazurek a nie rota bo wówczas wszystkich Polaków którzy stoją na baczność przy hymnie trza by posadzić ... - a tak poważnie to Pani od Niemieckiego ma chyba poważne problemy z myśleniem ...

Powrót