Tv na prezent

• Autor wątku Autor wątku RokiMax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RokiMax

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,
Jak w temacie w lipcu kupiłem telewizor za 4500 zł (była przecena dlatego kupiłem) miał być to prezent dla brata, który miałem wręczyć dopiero w listopadzie, telewizor był oryginalnie zapakowany i tak go odłożyłem, w momencie wręczenia i otwarcia okazało się, że cała matryca jest pęknięta, na opakowaniu ani styropianie nie było śladu mechanicznych uszkodzeń, i tu moje pytanie czy jest szansa żeby jakoś go zareklamować, mam świadków, że po otwarciu był uszkodzony i nie było tam mojej interwencji.
z góry dziękuję za pomoc

Tak, jeśli będziesz umiał udowodnić, że szkoda istniała już niecałe pół roku temu...
Póki co, masz świadków na to, że przy otwarciu, pięć miesięcy po zakupie stwierdzono szkodę (co nie jest tym samym).

RokiMax napisał:
ale jak to udowodnić?

Nie masz szans. Telewizor(i nie tylko) sprawdza się w sklepie. Nawet jakbyś wrócił pół godziny po zakupie to jak zamierzałbyś udowodnić, że taki Ci sprzedali, a nie upuściłeś na schodach do domu?

JWF1506 napisał:
Nie masz szans. Telewizor(i nie tylko) sprawdza się w sklepie. Nawet jakbyś wrócił pół godziny po zakupie to jak zamierzałbyś udowodnić, że taki Ci sprzedali, a nie upuściłeś na schodach do domu?

Może i tak ale ten telewizor był sprowadzany z magazynu i dostarczony prosto do mojego domu

RokiMax napisał:
Może i tak ale ten telewizor był sprowadzany z magazynu i dostarczony prosto do mojego domu

Zachęcam do przeglądnięcia/przeczytania innych wątków na ten temat.
Świetna lektura.
Można poszerzyć wiedzę.

Powrót