tworzenie stron www - pomoc

• Autor wątku Autor wątku raper23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raper23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich. Mam takie oto pytanie i bardzo prosiłbym osoby które się na tym znają o pomoc.

Jestem młodym informatykiem komputerami zajmuje się odkąd pamietam. Skończyłem szkołę ze specjalizacją tworzenie stron internetowych czym zresztą się zajmuję. Wpadłem na pomysł ale nie wiem czy to legalne:

1. Chciałbym kupić domenę i wymyślić sobie znak rozpoznawczy swojej strony... coś ala strona firmowa aby pozyskać klientów
2. Podczas tworzenia pracuje na darmowym programie GIMP oraz EDHTML do tworzenia www.

i tu pytanie czy nie mając firmy wolno mi stworzyć stronę i pozyskiwać klientów na umowę zlecenie. Bo podobno w ciągu roku mogę podpisać umowy na kwotę nie przekraczającą 50tys rocznie? i czy to było by legalne.

Jeżeli to nie ten dział proszę o przeniesienie!

Ostatnia edycja:
Działalność gospodarcza nie zalezy od wysokości dochodu tylko od charakteru działalności - jeśli będzie to np działalność usługowa wykonywana w sposób zarobkowy, zorganizowany i ciągły. Sam Pan musi wiedzieć czy to się kwalifikuje np na jednosobowa działalność gospodarczą, być może same umowy na dzieło (a nie zlecenie z tego co widzę) wystarczą.

Ostatnia edycja:
Powrót