Tymczasowe odroczenie egzekucji

• Autor wątku Autor wątku maras52
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maras52

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Wpadłem w tarapaty finansowa, lecz zacznę od początku.
Wziąłem telefon na abonament gdy pracowałem w firmie "A" 2 lata, po pewnym czasie umowa o pracę została rozwiązana, po chwili zatrudniłem się w firmie "B" gdzie po 3 miesiącach zostałem zwolniony (nie przedłużyli umowy) do puki pracowałem rachunki płaciłem w miarę regularnie. Niestety od marca tego roku jestem na bezrobotnym (w październiku otrzymałem ostatni zasiłek) rachunków niestety nie miałem jak płacić bo zasiłek dawałem mamie na życie, umowa została wypowiedziana, dostałem list z sądu i dziś otrzymałem list od komornika "Żądanie udzielenia wyjaśnień" mam podać ew. źródła dochodu, numery rachunków bankowych, umów o pracę. Sprawa jest taka że jestem na "nieoficjalnym" okresie próbnym od 17.11.2010.

I teraz mam pytanie czy jest jakaś opcja tymczasowego odroczenia egzekucji do czasu aż otrzymam umowę o pracę ? Po w/w fakcie oczywiście mam zamiar spłacać zadłużenie w wysokości 3180zł (nie opłacone rachunki, kara, opłaty sądowe i koszta egzekucyjne)

Proszę udać się do kancelarii i przedstawić sytuację. Na zawieszenie lub umorzenie egzekucji raczej nie ma co liczyć (chyba że tak zdecyduje wierzyciel).

Tylko że ja jestem ze śląska a list przyszedł z Warszawy.
Chodzi mi tylko o ty by odroczyli jakiekolwiek postępowania do czasu aż otrzymam umowę.

Powrót