Tymczasowy dowód belgijski - kradzież

• Autor wątku Autor wątku xxxyyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxxyyy

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam!
Wczoraj ktoś ukradł mi portfel ze wszystkimi dokumentami. Karty już zablokowałam ale mam inny problem... Skradziono mi również tymczasowy dowód wydany w belgi oraz polski dowód... Stąd też moje pytanie czy z tego tytułu, że nie posiadam żadnych dokumentów policja belgijska może nie przyjąć ode mnie zgłoszenia o kradzieży?

Dokument z policji dopiero umożliwi mi wyrobienie nowego dowodu belgijskiego... już pytałam w urzędzie... Polski dowód i tak był już nie ważny...

O fuck to rzeczywiście masz problem, nie umiem Ci pomóc, ale wierzę, że wszytsko pójdzie po Twojej myśli.

:( czy nikt nie jest w stanie mi doradzić bądź udzielić porady prawnej...

Policja belgijska MUSI przyjąć od Ciebie zgłoszenie o kradzieży, nie ma innej opcji. Jest wiele osób poszkodowanych, które składają zeznanie i na tej podstawie możesz mieć też wyrobione dokumenty. Otrzymasz potwierdzenie z policji, to jest bardzo ważny dokument, gdyż ktoś może posługiwać się Twoimi dokumentami, być może był to złodziej i chodziło mu tylko o pieniądze, ale może być również sytuacja że można posługiwać się Twoim dokumentem i wtedy jeżeli nie masz zgłoszenia na policji, to będziesz musiała się tlumaczyć.
Jeżeli masz dowód tymczasowy belgijski, to oni są w stanie sprawdzić wiarygodność Twoich danych osobowych.

Powrót