Tzw odróbka a studia

• Autor wątku Autor wątku fifi_88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fifi_88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!Mam pewien problem poniewaz na wakcjach mialem taka nie ciekawa "przygode" z policja w zwiazku z czym zostałem skazany na 800zł zaplaty i na 30 godzin pracy spolecznej przez 8 mieisecy!To wszystko wydarzylo sie na wakacjach bylem wtedy po maturze rozprawy troche sie ciagnely i zapdl wyrok.Teraz jestem na studiach dziennych i mam zajecia od poniedzialku do czwartku i nie wiem co mam robic bo przyszly mi papiery ze mam wstawic sie u soltysa z mojej miejscowosci po harmonogram prac a przeciez studjuje i nie jestem w stanie tego pogodzic.Prosze o pomoc co mam robic bo nie wiem juz!Nie chce rzucac studjow.Co mam zrobic????????Prosze o pomoc!!!!!!

Możesz np. poprosić Sąd o wskazanie Ci miejsca wykonywania kary (pracy na cel społeczny) tam gdzie studiujesz.

Możesz też odmówić wykonywania tej postaci kary, ale wówczas Sąd zobowiązany będzie orzec karę zastępczą (grzywnę albo pozbawienie wolności).

ja byłem w podobnej sytuacji,ale uratowało mnie to ze studiuje jescze zaocznie.Wypadałoby połowe kary odrobić w weekendy a potem napisać podanie do Sądu o "Uznanie kary za odrobioną"
Napisz jak sprawa wygląda,że przeszkadza ci to w studuiwaniu itp.

PS:Mi się udało :beer:

fifi 30h przez 8 miesięcy to wychodzi nie całe 4 godziny miesięcznie myśle że tyle możesz poswięcic, moim zdaniem najpierw powinnienieś zgłosic się do soltysa powiedziec jak wyglada twoja sytuacja ze studiami i czy mogl by ci wyznaczyć takie zadania żeby nie kolizjowało to z twoim studiowaniem moim zdaniem sołtys też człowiek i zorumie i da ci takie zajecia że będziesz mógł je pogodzić ze studiowaniem

Powrót