S
SirBielu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 81
Mam Pytanie odnośnie ubezpieczeń grupowych. Mam wykupione takie ubezpieczenie w firmie PZU. Ostatnio skręciłem staw skokowy z naderwaniem ścięgna. 2 miesiące na L4 rehabilitacja itd. Zgłosiłem szkodę poprzez strone www dołączając dokumentację medyczną. Po dwóch dniach dostałem SMS z propozycją wypłaty 880zł. Dzwoniłem zapytać jak to zostało obliczone itd. Konsultant powiedział że nie wie o co chodzi. SMS był ważny 24 godziny i nie wiedząc co to za kasa i jak to wygląda jeśli chodzi o wyliczenia, nie podjąłem decyzji w ciągu tycgh 24 godzin. Po tygodniu pojawiło się na koncie 440zł z pzu. Otrzymałem informację że mój uzyskałem 1 proc. uszczerbku tj. 440zł Złożyłem odwołanie podając różne argumenty. PZU podtrzymało swoją pierwotną dezycję. Pytanie, czy mogę coś dalej z tym faktem zrobić? Nie sądzę że 1 proc to odpowiednio wysoka ocena mojego uszczerbku. Od kontuzji minęło 5 miesięcy a ja dalej nie mogę normalnie chodzić. PZU napisało też że ono płaci tylko za uszczerbek i nic innego. Co o tym sądzicie?