Ubepieczenie zdrowotne w niemczech kara?

• Autor wątku Autor wątku prepond
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
Jezeli ktos rezygnuje z pracy w niemczech i wyjezdza spowrotem do pl.musi zglosic to do krankenkassy.Jak wyglada taki kundigung ??? Czy jest jakis specjaly wzor pisma , czy mozna powiadomic przez telefon. ??:(

To dobrze czyli wg. jego rozliczenia bedzie wyliczona stawka ubezpieczenia. Wiem i liczymy się z tym iż trzeba bedzie oddac pieniążki do ubezpieczalni ale nie az 700 euro miesięcznie to trochę duzo za duzo. Dzięki za szybką odpowiedz .Tylko szkoda że po 2 latach jeszcze nie przyznano mu kindergeldu .... niemców się zachciało.

Witam,
jeżeli od 22 stycznia b.r do 2 kwietnia bylam zameldowana w Niemczech (bez placenia ubezpieczenia, bez pracy), a obecnie wrócilam na stale do Polski , czy bede musiala oddac te pieniadze za te ponad 2 miesiace pobytu? Dodam ze w tym czasie bylam ubezpieczona w Polsce. Prosze o odpowiedz poniewaz nie daje mi to spokoju. Pozdrawiam

Wszystko zostało pomyślnie załatwione składka za ubezpieczenie zdrowotne pomyślnie obniżona. Także idzie dogadać się ze KKH :) Dziękuję za odpowiedz.

ja mam ten sam problem ztylko że co dzwonie do nich to z kim innym rozmawiam do zapłaty za 6 miesiecy mam 4100 pluc odsetki nawet teraz gdy sprawa jest w toku razem 4600 euro co zrobić by zatrzymac odsetki

Powrót