Ubespieczenie Zdrowotne(Krankenverscherung)

• Autor wątku Autor wątku hamitka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hamitka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Pracuje na mini-Job czyli 400 euro.Musze oplacac sobie co miesiac sama 141 Euro ubespieczenie zdrowotne w tym rowniez mam ubespieczenia dla moich dzeci.W jakim pszypadku ubesp....oplaca Arbaitsamt???Brakuja mi trzy miesiace do pelnego roku pracy z ubespieczeniem.Od maja zaczynam prace rowniez na Taltsait.Po pszepracowaniu pelnego roku nalezy mi sie arbailus geld.Pytanie czy bende musiala nadal sobie oplacac ubesp.Do kogo mam sie zglosic lub z jakiego pszepisu pszysoguje mi to prawo.Praosze o pomoc.Z gory dzeki!!!!

prosze poprawic bledy, nie piszemy na forum fonetycznie i jak sie komus podoba tylko w/g zasad pisowniki jez. polskiego

Cytat z Forum
Nurek68 wydaje mi się, że to jest forum prawne, w którym ludzie oczekują pomocy...weszłam do kilku wątków i widzę, że we większości postów "dogadujesz" komuś ale nie pomagasz.
W jednym wytykasz błędy językowe, w innym interpunkcyjne a w kolejnych piszesz coś w stylu "a co ma ... do... ?".

Czy nie uważasz, że ludzie, którzy zadają pytania w większości wypadków nie mają pojęcia na temat prawa (dlatego właśnie się o wszystko pytają) a na dodatek komputery (i klawiatury) nie są ich przyjaciółmi bo używają ich sporadycznie (czy na początku używania klawiatury nie pisałeś wolno a wciskanie alt jeszcze to spowalniało? Bo ja tak miałam ).

Może lepiej odpisuj tam gdzie chcesz (i jesteś w stanie) naprawdę komuś poradzić a nie tam gdzie masz wielką chęć komuś dogadać... Osoba, która czeka na odpowiedź wchodzi do swojego wątku i czyta wypowiedź człowieka, który "napisał coś po to, żeby napisać". To tyle (mam nadzieję, że nie zrobiłam za dużo błędów interpunkcyjnych.)

Odpowiedz do nurka.Jak ci sie niepodoba jak pisze to nie czytaj!!!!!!!Dzeki marian ze mnie poparles:Ale ja prosze o pomoc a nie jestem na jakim kursie komputerowym zebym musiala bez blednie pisac i szybko,moja klawiatura nie ma Polskich znakow zato pszepraszam.......

widzisz hamitko to nie chodzi o polskie znaki, ktorych ja rowniez nie uzywam, tylko o zasady polskiej ortografii i nie probuj mi wciskac, ze w slowie "przepraszam" nie umiesz znalezc "R"
a jesli nie wiesz o co mi chodzi to ci wkleje
"ubespieczenie zdrowotne w tym rowniez mam ubespieczenia dla moich dzeci.W jakim pszypadku ubesp....oplaca Arbaitsamt???Brakuja mi trzy miesiace do pelnego roku pracy z ubespieczeniem.Od maja zaczynam prace rowniez na Taltsait ( ???).Po pszepracowaniu pelnego roku nalezy mi sie arbailus(???) geld.Pytanie czy bende musiala nadal sobie oplacac ubesp.Do kogo mam sie zglosic lub z jakiego pszepisu pszysoguje mi to prawo"

do napisania tekstu poprawnie i bez bledow nie potrzeba zadnego kursu komputerowego

Jak nie umniesz czytac to sie naucz.Bo mi wykazuje ssssssssssss,tylko to slowo prosze.Znaj sobie lepsze zajecie jak chcesz ludzia dogryzac ok

Niemiecka pisownie to ty sobie sam poprawiaj jak ci sie chce.Widac ze nie masz co do pracy tylko ludzi krytykowac..Bo ja bende pisac jak mi sie podoba i wiem...Ja tutaj nie pisze po to zeby ktos mnie sprawdzal...itd..............ok

Powrót