Ubezp. mieszk. w im.osoby niespokrewnionej

• Autor wątku Autor wątku marvika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marvika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Bardzo proszę Was o porade.
Mój chłopak wyjechał za granicę do pracy. Mieszkam w jego mieszkaniu i chciałabym ubezpieczyc to mieszkanie od szkód które ewentualnie mogą powstać w stosunku do sąsiadów (np. zalanie).

Czy jako osoba niespokrewniona (obca) mogę ubezpieczyć mieszkanie bez problemu czy muszę mieć upowaznienie mojego chłopaka? On niestety nie moze przesłac mi zadnych dokumentów.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

witam
oczywiście, może Pani ubezpieczyć mieszkanie. Ubezpieczającym będzie Pani, a ubezpieczonym właściciel mieszkania (Pani chłopak). Jeżeli nie mam Pani z nim kontaktu, opłata składki pewnie spadnie na Panią.

pozdrawiam

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz, jesli chodzi o składkę, to oczywiscie ją opłacę. Interesuje mnie tylko jakie dokumenty bede w takiej sytuacji musiała przedstawic ubezpieczycielowi i czy nie będę musiała ubezpieczycielowi przedstawiac np. pisemnego upowaznienia lub dowodu osobistego własciciela mieszkania czyli mojego chłopaka.

Pozdrawiam

witam, wg mnie nie powinni żądać od Pani żadnych dokumentów. Wniosek i polisę podpisuje Pani swoim nazwiskiem, ale ew. odszkodowanie i tak otrzyma właściciel mieszkania.
Może przy likwidacji ew. szkody będzie potrzebne Pani jakieś pełnomocnictwo, ale na etapie zawierania ubezpieczenia nie.
pozdrawiam

Powrót