ubezpieczenia wyplata odszkodowania z oc sprawcy

• Autor wątku Autor wątku monika75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,mam powazny problem 10 sierpnia doszło do kolizjii 3 samochodow,w tyl mojego samochodu wjechal citroen xsara a do xsary seat toledo.na miejscu nie było policji,spisalismy oswiadczenia ja z kierujacym xsara ubezp. w PZU a kierowca xsary z kierowca seata ubez.w hestii.ja szkode najpierw zglosilam w pzu miala byc wyplacone z oc sprawcy,podczas postepowania okazalo sie ze to seat udezyl do xsary a nastepnie xsara do mnie.z tego powodu PZU odmowilo wyplaty odszkodowania za moj samochod i akta sprawyy zostaly przeslane do hestii hestia rowniez odmowila wyplaty odszkodowania twierdzac ze wine za uszkodzenie mojego pojazdu ponosi kierujacy xsara.moj samochod od miesiaca stoi w warztacie i nie moge go odebrac bo nie ma winnego co robic????

Naprawić za własne pieniądze i do sądu abo od razu do sądu, czekając z naprawą na wyrok. W tej sytuacji żadne odwołania ani inne srodki perswazji nie będą skutkowały.

dzieki za odpowiedz ,auto jest juz naprawione koszt naprawy 8 tys obawiam sie ze jezeli zaplaca za naprawe długo tych pieniedzy na oczy nie zobacze

niestety, jeżeli nie zapłacisz za naprawę długo nie zobaczysz też samochodu, chyba że warsztat go dobrowolnie wyda. Jak napisał 13Homer czym predzej trzeba iść do sądu.

Samochód to muszą wydać. Najwyżej będzie kolejna sprawa w sądzie o niezapłaconą fakturę :)

samochodu mi nie wydadza dopoki nie zapłace
tak mi powiedzieli w serwisie gdzie auto od miesiaca stoi zrobione albo sie ubezpieczalnie dogadaja albo ja mam zaplacic

Proszę się zapytać, na jakiej podstawie nie chcą wydać pojazdu? Zawsze można wezwać policję. Jest Pani właścicielką pojazdu i muszą go wydać. Sprawa zapłaty za wykonaną usługę to co innego.

nie wydadza dlatego poniewaz niema sprawcy ktory pokryje koszt naprawy mam upowaznienie na bezgotowkowe rozliczenie ale serwis twierdzi ze poki nie ma potwierdzenia albo od PZU albo od hestii ze oni pokryja koszty naprawy to auto zostaje u nich albo sama mam zaplacic za naprawe

rozmawiałam w tej chwili z panem z serwisu gdzie stoi moj samochod i on uparcie twierdzi ze samochodu mi nie wyda dopoki nie dostanie potwierdzenia od TU.ewentualnie moge sama zaplacic te 8000 zl a potem egzekwowac to od TU

Pozdrawiam

Miałem podobną sytuację: od razu wezwałem policję, przyjechali, kazali oddać dokumenty i po prostu wyjechałem.
Nie mają prawa zatrzymywać pojazdu "pod zastaw".

dokumenty od mojego samochodu to ja mam tzn dowod rejestracyjn a w serwisie maja tylko xsero dzis to juz zapozno ale jutr sprubuje dzieki

Powrót