ubezpieczenie dla blondynki

• Autor wątku Autor wątku Leon.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Leon.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Wiadomo, facet uczy się jeździć po 3 godzinach nauki, a blondynka... po 3 autach. :lol:
Jest tak, że pewna pani będzie jeździć autkiem... w sumie jeżdzi od 3 lat, z tym, że więcej dopiero w tym roku. Można sobie wyobrazić, że nabroi na drodze i spowoduje jakąś sporą szkodę typu zarysowanie proshaka albo co innego. I można się spodziewać, że przekroczy parę przepisów ruchu drogowego na raz. Zastanawiam się, czy może być obciążona jakimiś kosztami z własnej kieszeni (pomimo opłacanego OC) na rzecz rzeczonego porshe (albo innych ofiar) - i pytanie zasadnicze CZY MOŻNA W TYM PRZYPADKU JAKOŚ SIĘ ZABEZPIECZYĆ (AutoCasco czy co)? :x Pracuje w renomowanym zawodzie ale najnędzniej płatnym, a więc w razie co miałaby problem. :P Pomóżcie, bo poczytałem o tym AC i zgoopiałem.
(Nawiasem, nie jeździ tak źle, sam ją uczyłem, ale uważam, że nie ma jak dmuchać na zimne).
Dzięki! :ooo: :beer:

AC jest m.in. po to, żeby w razie wypadku spowodowanego przez siebie nie płacić samemu za naprawe własnego auta (no i są też inne powody: odszkodowanie za kradzież, porysowanie przez nieznanego sprawcę itp.), ogólnie: dotyczy własnego pojazdu, a nie szkód wyrządzonym innym.
W przypadku OC ochrona przed "skutkami kolizji" jest teoretycznie pełna, o ile nie spowoduje się kolizji celowo, po pijaku czy tym podobne. Oczywiście OC posiada górny limit odszkodowania (bodajże 1.500.000 euro), więc jak rozwali jednocześnie 20 Bugatti Veyronów to nie ma zmiłuj, wszystko co ponadto płaci z własnej kieszeni.

:lol: aaa dziękuję bardzo.... a te bugatti pod "kataklizm" nie da się podciągnąć? :evil: No super... zatem zamiast ubezpieczać zainstaluję ksenony ... swoją drogą te ubezpieczalnie mogłyby jakoś inwestować w bezpieczeństwo... np ksenony gratis :ok: Dzięki :ok:

Zainwestuj raczej w Assistance (różnie się to nazywa, chodzi o holowanie obydwu pojazdów z miejsca kolizji do np. warsztatu), w razie większej stłuczki nie będzie Pani musiała płacić ciężkiej kasy za holowanie.

Powrót