Ubezpieczenie grupowe PZU

• Autor wątku Autor wątku Jura53
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jura53

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Posiadam dodatkowe grupowe ubezpieczenie na wypadek specjalistycznego leczenia w PZU /numer polisy :718781994.We wrześniu 2018r. miałem wszczepiony rozrusznik resynchronizujący z opcją kardiowertera-defibrylatora-CRT-D.Zgodnie z kodem warunków LCGP32 należy mi się wypłata 10000zł za wszczepienie kardiowertera - defibrylatora której to kwoty PZU nie chce wypłacić a wypłaciło tylko za zabieg wszczepienia.Wg opinii leczących mnie kardiologów taka wypłata jest mi należna.Proszę o podstawy prawne w/w decyzji.W warunkach ubezpieczenia jest podany kardiowerter,defibylator bez szczegółowych typów,np.ICD,CRT-D itp.

Zgłaszałeś roszczenie z tytułu leczenie specjalistycznego? Jeżeli nie to zrób to.
Decyzja wypłaty za operację nie dotyczy leczenia specjalistycznego.

Jura53 napisał:
Posiadam dodatkowe grupowe ubezpieczenie na wypadek specjalistycznego leczenia w PZU /numer polisy :718781994.We wrześniu 2018r. miałem wszczepiony rozrusznik resynchronizujący z opcją kardiowertera-defibrylatora-CRT-D.Zgodnie z kodem warunków LCGP32 należy mi się wypłata 10000zł za wszczepienie kardiowertera - defibrylatora której to kwoty PZU nie chce wypłacić a wypłaciło tylko za zabieg wszczepienia.Wg opinii leczących mnie kardiologów taka wypłata jest mi należna.Proszę o podstawy prawne w/w decyzji.W warunkach ubezpieczenia jest podany kardiowerter,defibylator bez szczegółowych typów,np.ICD,CRT-D itp.

Dzień dobry,
mam identyczną sutuację związaną z wszczepieniem kardiowertera- dwfibrylatora. Czy możesz mi powiedzieć jak w końcu zakończyła się Twoja sprawa? czy udało Ci się zdobyć odszkodowanie, czy odpuściłeś?
Ja dwa razy już się od decyzji odwoływałem i 2x negatywna, ale teraz jeszcze raz spróbuję a jak nie to do sądu z tym się udam.
Z góry dzięki za odpowiedź!

Powrót