Ubezpieczenie kredytu

• Autor wątku Autor wątku pisia202
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pisia202

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam prosze o pomoc w nastepujacej sprawie: moj tato miał kredyt ubezpieczony niedawno zmarł .Po jego smierc mam złorzyła wniosek do banku z tytułu zgonu ubezpieczonego na ta chwile bank dał odmowna odpowiedz i nalega na splate kredytu.Uzsadnienie banku: Zdarzenie objete roszczeniem powstało w wwyniku choroby lub uszczerbku na zdrowiu , o ktorym ubezpieczony wiedzial lub powinien wiedziec pzred data objecia go ochrona ubezpiczenia ,nawet jesli ich nastepstwa ujawnily sie po objeciu ubezpieczenia co w mysl zapisow umowy ubezpieczenia stanowi okolicznosc wyłaczajaca odpowiedzialnosc ubezpieczyciela......Dodam ze tata chorowal tylko na łuszcyce zadnych dodatkowych chorob.Zmarł nagle stwierdzona zatrzymanie krazenia. Co dalej w tej sytuacji robic?

Nie jestem pewna ale w tej sytuacji należałoby uzyskać dokumentację od lekarza i najlepiej udać się do prawnika z umową ubezpieczenia i z tymi dokumentami. Podejrzewam, że napisze stosowne pismo. Mnie ubezpieczyciel też wpędził w spore kłopoty więc nie można im odpuszczać. Bazują na niewiedzy ludzi i zazwyczaj udaje im się osiągnąć cel. Pozdrawiam.

Powrót