Ubezpieczenie laptopa...

• Autor wątku Autor wątku KonradKondi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KonradKondi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, Rok temu zakupiłem laptopa z dodatkowym ubezpieczeniem które wyniosło mnie 720 zł. Po kilku miesiącach laptop przestał działać i zostało to zgłoszone do ubezpieczyciela a Pani stamtąd kazała aby iść do sklepu w którym nabyto laptopa. Jak się okazało awarii uległ system operacyjny który nie podlega gwarancji i Pan który siedział w sklepie zaproponował że sam może to zrobić bez wysyłania do serwisu za połowe ceny no i się zgodziłem. Po ok. pół roku od tego zajścia laptop został zalany i prawdopodobnie siadła taśma matrycy o ile nie matryca. W umowie jest ze jest to umowa od nagłych wypadków takich jak zalanie...ale aby naprawić laptopa wymagają zaświadczenia z tamtego wgrywania systemu jakiego nie posiadam...i co mam z tym zrobić ??? Czy da sie to jakoś rozwiązać prawnie ?

Czy warunki na jakich ten laptop jest ubezpieczony pozwalają ubezpieczycielowi żądać takiego zaświadczenia? Nie ma Pan żadnego paragony, faktury za tą usługę?

Właśnie nie mam ponieważ w sklepie zostałem poinformowany że nie podlega to żadnej gwarancji i trzeba robić samemu a że serwis bral za to ok 400 zl. to zgodzilem sie aby zrobil to pracownik sklepu za polowe ceny.

Czytał pan regulamin ubezpieczenia? Jest możliwość "wrzucenia" tekstu tutaj?

6f6f9c0f22b93.jpg
f78ddf1438f1f.jpg
123c1b2eabfe8.jpg

Powrót