Ubezpieczenie od operacji.

• Autor wątku Autor wątku Slayni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Slayni

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.
W sierpniu miałem robiony zabieg korekty nosa - przeszczep przegrody.
Za wszystko płaciłem prywatnie. Doktor prywaciarz, a pieniądze płacone bezpośrednio do kliniki (szpitala).
Mam 18 lat. Ubezpieczenie posiadam jedynie "szkolne".
Istnieje w ogóle możliwość, abym dostał zwrot pieniędzy za operacje?

W szkole zapewne masz wykupione ubezpieczenie NNW czyli następstw nieszczęśliwych wypadków, brak zasadności do wypłaty odszkodowania.

Operacja nie była następstwem żadnego wypadku.
Poddałem się operacji z własnej wolny, aby poprawić drożność nosa.
Wiem, że w tym roku pozmieniało się w szkole i jest inna firma ubezpieczeniowa. Teraz płatność ubezpieczeniowa odbywa się za pomocą przelewu - we własnym zakresie, a nie tak jak dawniej po prostu w sekretariacie.
Jednak co prawda ubezpieczenie obowiązywało mnie od września 2018 do września 2019 - cały rok, więc w trakcie operacji obowiązywało.
Pytanie teraz, czy to w ogóle się liczy i mogę liczyć na jakiś zwrot gotówki?

Wątpliwe ale jak chcesz mieć pewność to zgłoś szkode i jak ubezpieczyciel będzie mial podstawy by ci odmowic wyplaty to na pewno to zrobi.

Slayni napisał:
Pytanie teraz, czy to w ogóle się liczy i mogę liczyć na jakiś zwrot gotówki?
Co na ten temat jest napisane w OWU ? do twojej polisy ?
Tam znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie.

W dniu 25 sierpnia uleglem wypadkowi i miałem wykonana operacje kciuka prawej ręki. Od tamtego czasu jestem na L4 i w następnym tygodniu mam mieć znowu operacje na tego kciuka chodzi o ścięgna. Jestem ubezpieczony w ergo hesti. Za pierwszym razem nie otrzymałem odszkodowania bo we krwi miałem etanol i nie wypłacił mi odszkodowania. Mam pytanie czy po drugiek operacji będę mógł złożyć papiery o odszkodowanie czy nie będzie to podszyte pod wypadek z dnia 25 sierpnia?

To zależy jakie są zapisy umowy. Skoro operacja jest spowodowana wypadkiem, a wypadek związany z przebywaniem pod wpływem, to bardzo możliwe, że ubezpieczyciel nie będzie odpowiadał za wszelkie następstwa tego zdarzenia, w tym wspomnianą operację.

Tylko ze to właśnie będzie 2 operacja i nowy pobyt w szpitalu. Tylko mogą to podszyc pod ten 1 operacje.

Powrót