ubezpieczenie samochodu na raty

• Autor wątku Autor wątku user273085
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user273085

Stały bywalec
Odpowiedzi
699
witam

chcialbym zakupic sanmochod ktory ma 4 rata, w tym platnosc 2 raty jest na 01 maja. jezeli zakupie samochod 2 maja to czy w momencie kiedy sprzedajacy oplaci rate 01 maja to bede mial spokoj do 01 sierpnia ? czy w momencie kiedy sprzedajacy tej raty nie oplaci to bede musial zaplacic od 2 maja czyli od zakupu samochodu ? wiem, ze sprzedajacy ma obowiazek zaplacic rate w przeciagu 3 dni od terminu, ale wiadomo jka to jest w praktyce i mnie zastanawia to czy zaczna mnie ciagac za niezaplacenie raty przez sprzedajacego

Tak w skrócie, za składkę odpowiadasz od dnia kiedy na Ciebie przeszło prawo własności. Polecam również skontaktować się z TU w celu naliczenia ewentualnej zwyżki, czy też zniżki, abyś się potem nie zdziwił :)

wlasnie myslalem o tje rekalkulacjii. czyli najsensowniej to brac auta ktore maja oplacone polisy z gory na caly rok, prawda?

k.y napisał:
najsensowniej to brac auta ktore maja oplacone polisy z gory na caly rok, prawda?
Cóż, również możesz liczyć się z rekalkulacją składki. Najlepiej kupić, wypowiedzieć umowę, zawrzeć nową. Ewentualnie domagać się wyliczenia składki od obecnego ubezpieczyciela.

wlasnie sa ubezpieczalnie ktore nie robia rekalkulacjii i jest to coraz czestsze, bitwa o klienta. w takim razie nie biore tego auta z 4 ratami, bo to mina fainsowa dla mnie. srednio za auto wyliczaja mi 2.000

Powrót