Ubezpieczenie samochodu .Problemy

• Autor wątku Autor wątku Lukasz666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukasz666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam . Potrzebuje pomocy prawnej . Otoz 2 lata temu zatrzymala mnie garda , i nie mialem oplaconego taxu . Policjant spojzal na dysk ubezpieczenia i powiedzial ze to nie jest na mnie
ubezpieczenie i ze musze z tym cos zrobic . Dostalem mandat za tax a za ubezpieczenie nic . Po jakims czasie przeszedl do mnie list z sadu o sprawe braku ubezpieczenia i zaplate 1500 e. ... Nic innego jak jechac do sadu i to wyjasnic , lecz gdy sie zabralem do wyjadu pomylily mi sie daty i
pojechalem na drugi dzien . Poszedlem sie zapytac co z ta sprawa mam teraz zrobic , wytlumaczylem dlaczego sie spoznilem i powiedziala ze moge sie odwolac od wyroku . Odwolalem sie i dostalem kolejny dzien rozprawy tym razem sie nie spoznilem . Niewiadzac jak to jest na irlandzkiej sprawie czekalem w kolejce ... wkoncu doszlo do mnie , z moim ang. nie ejst za dobrze ale da sie mnie zrozumiec wiec probowalem
sie wytlumaczyc sedziemu mialem przy sobie certyfikat w ktorym bylo pokazane ze ja L.J oplacal ubezpieczenie , lecz sedzia nie chcial wczuc sie w lamiacy jezyk i wyzucil mnie przekladajac spraWE NA kolejny dzien. Kolejnego dnia wynajelem adwokata irlandzkiego i on poprowadzil ta sprawe , tak poproiwadzil ta sprawe gdzie przez dzien caly siedzenia w sadzie podszedl na koniec i powiedzial
ze tej sprawy nie da rady poprowadzic w tym sadzie lecz trzeba jechac do Carlow . Zgodzilem sie i powiedzial zeby czekac na kolejna sprawe i pismo od niego kiedy ona bedzie .Po tym czasie czekania 2 tyg temu !(kolo 1 roku) przyszlo mi od niego do zaplacy 720 euro za adwokata ! A ze sprawa nic . Prosze o pomoc .

Powrót