ubezpieczenie samochodu

• Autor wątku Autor wątku izalew
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izalew

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Na dniach kupujemy z mężem samochód i nie wiem jak mamy ubezpieczyć samochód.
Oboje nie mamy zniżek - ja mam prawo jazdy 13 lat i bezwypadkową jazdę, a mój mąż dopiero bedzie zdawał egzamin na prawo jazdy. Na kogo lepiej ubezpieczyć samochod.
Dodam tylko, że przy zakupie samochodu dostaniemy pakiet ubezpieczenia w promocji bez wzgeldu na staż jazdy - zależy ona od wartości samochodu.
Czy jak w przyszłym roku będziemy ubezpieczać (a byłby on na meza - 32 lata i niecaly rok posiadania prawa jazdy) to bedzie jakaś zniżka? Czy lepiej ubezpieczyc na mnie? Przez cały okres posaiadania prawa jazdy nie miałam wypadu. Jeździałam samochodem ojca, który mógłby napisać oświadczenie, że korzystałam z jego samochodu i nie miałam wypdaków.
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi
Z góry dziekuję

wydaje mi się, że to że nie mialas wypadku nie ma zadnego znaczenia jesli zaden samochod nie byl na Ciebei zarejestrowany.... bo zaswiadczenia o bezszkodowym przebiegu ubezpieczenia(czyli te potocznie zwane zaswiadczeniami o znizkach) moze Ci wystawic tylko ubezpieczalnia w ktorej ktos ma ubezpieczony juz jakis czas samochód...

jak najbardziej czas posiadania prawa jazdy nie daje żadnych profitów przy ubezpieczeniu,polecam zarejstrować auto na was oboje-za jedną składke każde z was nabije sobie zniżek

Są firmy które porzyjmują na oświadczenie klienta o bezszkodowej jeździe i to im wystarcza. Więc ja bym ubezpieczla tylko na Ciebie, a zniżki i tak przechodzą z męża na żonę i na odwród - o ile nie macie rozłączności majątkowej.

Jeżeli firma przyjmuje oświadczenie o zniżkach i klient powie, że posiada...np 40% zniżki ,to przy szkodzie trzeba okazać zaświadczenia o takich zniżkach.
Konsekwencje mogą być różne....np dopłata różnicy składki...i inne, zależy od TU.
Można również wpisać do dow. rej osobę ze zniżkami, i dzięki jej zniżkom mieć niższą składkę.

wpisz ojca na współwłaściciela i nie przepłacaj.

Powrót