Ubezpieczenie urzedu pracy

• Autor wątku Autor wątku johny18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

johny18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. W zeszły piątek zarejstrowałem się w urzedzie pracy. 24 stycznia mam się zgłosić po status osoby bezrobotnej.Lecz musze pilnie iść do lekarza. Moje pytanie polega na tym czy posiadam już ubezpieczenie zdrowotne czy muszę iść prywatnie.

Tak, formalnie jesteś zarejestrowana od dnia zgłoszenia w urzędzie pracy, niezależnie od ich działań. Także spokojnie możesz udać się do lekarza, posiadasz ubezpieczenie z Urzędu Pracy.

W zeszły piątek zarejstrowałem się w urzedzie pracy. 24 stycznia mam się zgłosić po status osoby bezrobotnej
Po co przepraszam masz się zgłosić?
czy posiadam już ubezpieczenie zdrowotne czy muszę iść prywatnie
Nie rozumiem początku twojej wiadomości i nie wiem zatem czy się już zarejestrowałaś a tylko nie masz jeszcze w ręku decyzji o przyznaniu statusu bezrobotnego czy też może na 24 stycznia masz dopiero wyznaczony termin do rejestracji.
Ubezpieczenie zdrowotne obowiązuje od dnia zarejestrowania się w PUP, tj. przedłożenia dokumentów, złożenia oświadczeń.

Ostatnia edycja:
\W zeszły piątek się zarejestrowałem.
24 stycznia mam się zgłosić po decyzje.

a nie czasem masz sie zgłosić w sprawie zwykłej kontroli tzn. odhaczenia?

\W zeszły piątek się zarejestrowałem.
24 stycznia mam się zgłosić po decyzje.
Zatem od 3.01 przysługuje ci prawo do korzystania z bezpłatnych porad lekarskich. Śmiało możesz iść do lekarza.
nie czasem masz sie zgłosić w sprawie zwykłej kontroli tzn. odhaczenia?
A co to w tej sytuacji zmienia? Ubezpieczenie obowiązuje od 3.01. niezależnie od celu wizyty w PUP.

Ostatnia edycja:
Powrót