Ubezpieczenie w anglii

• Autor wątku Autor wątku Jaro323
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jaro323

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Pracuje w anglii 8 miesiecy i nie posiadam home office,posiadam tylko inshules number(sorry za pisownie).przez ponad szesc miesiecy dostawalem payslipy.przez pultora miesiaca juz nie dostaje-problem tkwi w tym ze miesiac temu z pracy zabrala mnie karetka,i w szpitalu dostalem jakies leki.Chodze teraz z raz,dwa razy w tygodniu do lekarza robia mi rózne badania(krwi,ekg,.Dzisiaj poszedlem do officu w pracy i powiedzialem ze chce papierek stwierdzajacy ze u nich pracuje, bo jest mi potrzebny dowod na to ze mam oplacane ubezpieczenie.No i wyszlo ze pracuje te poltora miesiaca nielegalnie-pracodawca nie placi zadnych skladek ubezpieczeniowych ani podatkow.i jak to teraz bedzie wygladalo-ja bede musial zaplacic za leczenie bo pracodawca chcial sobie zaoszczedzic troche kasy-a ja nie posiadam home-officu,gdzie sie z tym zglosic-i jak moze wygladac ta sprawa.
(sory za błedy)

szukaj kancelari na terenie UK - sa również te obsługujące Polaków - polskojęzyczne. Kancelarii nic nie płacić, prowizję pobierają po wygraniu sprawy od tego co płaci.

Tu trzeba dokładnie znać tamtejsze przepisy

Powrót