ubezpieczenie w holandii

• Autor wątku Autor wątku kasiafakih
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kasiafakih

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witm
.Interesuje mnie czy jako obywatelka Polski ubezpieczona w pl musze sie ubezpieczyc w holandii ,ponoc to obowiazek.
prosze o informacje na ten temat

Skoro tam Pani pracuje a wnioskuję że tak, to powinna mieć Pani opłacone przynajmniej to najniższe podstawowe ubezpieczenie, w razie wypadku, lub wizyty u lekarza pierwszego kontaktu będzie potrzebna Pani aktualna karta ubezpieczeniowa.
Ubezpieczenie takie można opłacać w Holandii. Można też wykupić na cały rok tu w Polsce i wychodzi o wiele wieeele taniej.

Dziekuje za odpowiedz.
Chcialabym jednak uscislic ten watek
Mianowicie pracuje w Holandii i jestem tutaj zameldowana od lipca ,interesuje mnie czy bede musiala wyrównac zaleglosci w ubezpieczeniu od momentu meldunku.
W Polsce jestem na recie i place tam skladke ubezpieczeniowa,kontaktowaøam sie z Narodowym funduszem zdrowia i wyrobia mi europejska karte ubezpieczeniowa ,czy takie ubezpieczenie wystarczy mi aby nie placic wstecz ubezpieczenia w holandii.
czekam na informacje w tej sprawie

Majac ubezpieczenie wykupione w Holandii mozna ubiegac sie o dodatek zdrowotny, natomiast majac polska polise trzeba sie liczyc z tym, ze nie otrzyma sie dodatku zdrowotnego, a poza tym za wszelkie uslugi medyczne trzeba bedzie zaplacic w Holandii. Oczywiscie koszty leczenia powinna uregulowac polska firma ubezpieczeniowa, ale czasami jest tak, ze najpierw trzeba zaplacic za usluge, a pozniej firma ubezpieczeniowa zwroci pieniadze.

kasiafakih napisał:
witm
.Interesuje mnie czy jako obywatelka Polski ubezpieczona w pl musze sie ubezpieczyc w holandii ,ponoc to obowiazek.
prosze o informacje na ten temat
Dzisiaj, 12:05
tikitaki
Początkujący

ubespieczenie zrowotne holandia
place 22.50e.tygodniowo
za ubespieczenie zdrowotne.
Mialam kontuzje kolana przez co nie moge pracowc
jakis czas.
Bylam w szpitalu nic mi nieprzepisano,
poprostu bylam na wycieczce za,
ktora jeszcze musze zaplacic. Malo tego pracodawca chce zebym podpisala papiery bo zjerzdzram do polski.
Przeciez nie po to place zeby jezdzic do polski sie leczyc z kontuzja

Powrót