Ubezpieczenie z OC poszkodowanego

• Autor wątku Autor wątku Renia85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Renia85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Zalalam mieszkanie sąsiadom, nie z mojej winy, dopiero się wprowadziłam i okazało się że zepsuta jest pomparozdrabniajaca. Jeszcze nie ubezpieczyłem mieszkania. Przyszedł sąsiad i powiedział że w ramach wyjątku odszkodowanie pójdzie z jego oc i nic nie będę musiała płacić. Tylko mam się szybko ubezpieczyć na przyszlosc bo już więcej mi na rękę nie pójdzie. Możliwe jest to że nic nie będę musiała płacić?

Raczej wątpię aby TU odpuściło i nie domagało się regresem zwrotu kwoty pokrywającej naprawę szkody.

Tak mi ci sąsiedzi powiedzieli. Też mnie to zdziwiło. Po co by mieli mnie oszukiwać, bez sensu.

Nie tyle oszukali, co pewnie nie zdają sobie sprawy, iż TU nie jest firmą charytatywną i upomną się o to, co się im należy.

Pewnie źle zrozumieli w swojej ubezpieczalni. Ubezpieczyciel im wypłaci i sama nie będziesz płacić sąsiadowi ale będziesz musiała zawrócić kasę ubezpieczycielowi. Skoro szkoda jest twoja wina.

No ok. Widocznie faktycznie źle zrozumieli.

Tylko serio musieli coś bardzo źle zrozumieć bo nawet powiedzieli o komorniku, że go unikne skoro nie mam z czego zapłacić. To są ich słowa hmm no dziwne.

Poszkodowany nie może dostać odszkodowania z własnego OC

No dziękuję za odpowiedzi. Pytam bo taka dostałam informację.

Anna P. napisał:
Poszkodowany nie może dostać odszkodowania z własnego OC
Dziękuję za poprawienie 😀odpowiadałem z telefonu i umknęło mi, że chodzi o ubezpieczenie OC.

Powrót