ubezpieczenie zdrowotne

• Autor wątku Autor wątku gosiula84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosiula84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, mam pytanie odnośnie ubezp zdrowotnego. Jestem osobą bezrobotną i wychowuję samotnie swoja 2,5 letnią córeczkę. Czy mogę sama opłacać ubezpieczenie zdrowotne? Jeśli tak to w jakiej kwocie i jak zgłosić to... Nadmienię że chodzi mi głównie o ubezpieczenie dziecka. Z UP zostałam wyrejestrowana ponieważ nie przyjęłam oferty pracy.

W grę wchodzi prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Takie możesz oczywiście sama wykupić. Może ono być czysto ubezpieczeniem zdrowotnym, może też być połączone z funduszem inwestycyjnym, lokatą, itd. Pole wyboru jest naprawdę wielkie i zależy tylko od Twoich możliwości finansowych i potrzeb. Z zapytaniem warto podejść do kilku największych ubezpieczycieli w Twoim regionie i porównać oferty (jest naprawdę duża różnica). Najtańsze ubezpieczenia zaczynają się już od 30 złotych. W związku z tym że Twoje będzie dla was obu wyjdzie to taniej w pakiecie.
Z uwagi na olbrzymią ofertę ubezpieczycieli i cenę uzależnioną od wielkości pakietu musisz pytać bezpośrednio u przedstawicieli.

kkozlowska napisał:
W grę wchodzi prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Najtańsze ubezpieczenia zaczynają się już od 30 złotych. .
Ciekawe co jest w takim pakiecie za 30 zł. ??
Ciekawe też, ile kosztuje takie ubezpieczenie, które pokryje wszystkie koszty leczenia, nawet te najdroższe, czy takowe w ogóle istnieje ?

Jak już wcześniej wspomniałam po dokładne dane wystarczy podzwonić (lub przejść się) po towarzystwach ubezpieczeniowych bo każda firma oferuje swoje własne kompozycje pakietów. Ubezpieczyciel ma obowiązek podać pełną listę zdarzeń objętych ubezpieczeniem. A co do górnej ceny to najwyższe o jakim słyszałam to kilka tysięcy złotych.

Można też opłacać dobrowolnie składkę na ubezpieczenie zdrowotne na podstawie umowy zawartej z NFZ - wtedy ma się bezpłatny dostęp do usług publicznej służby zdrowia.

Dzieci do 18 lat są ubezpieczone przez państwo, zadzwoń do NFZ, tam ci wszystko powiedzą

Powrót