ubezpieczenie zdrowotne

• Autor wątku Autor wątku Dominika0210
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dominika0210

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem. Mieszkam w niemczech juz rok, ale nie mam ubezpieczenia. Zyje w zwiazku i mamy dziecko, ale nie mamy slubu. Dziecko ma ubezpieczenie poniewaz ojciec pracuje i go ubezpiecza w AOK, czy jest mozliwosc zeby i mnie ubezpieczyl ? I jak to zrobic ? Moglby mi ktos powiedziec, nie znam dobrze jezyka. Bylabym bardzo wdzieczna. Do tej pory leczylam sie prywatnie, ale to koszmarnie drogie, zalezy mi na tym ubezpieczeniu ... Wie ktos jak co zrobic, aby partner objol mnie ubezpieczeniem, dodam, ze nie pracuje tylko siedze w domu z dzidziusiem i jestem tu tylko zameldowana nie mam zadnego statusu spolecznego ?

Ostatnia edycja:
Możesz isć do AOK np i wykupić ubezpieczenie zdrowotne koszt około 50 euro miesięcznie, żeby twój chłopak podciągnął cię na swoje ubezpieczenie musicie niestety mieć ślub, warto rozważyć ślub, moja wyplata wzrosła o 240 euro po zmianie klasy podatkowej na 3, no i darmowe ubezpieczenie oczywiście dla ciebie.

Witam mam pytanie mój mąż pracuje w Niemczech legalnie jest ubezpieczony AOK, ja z córką mieszkamy w Polsce w tej chwili nie pracuję i nie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, czy mąż mógłby nas ubezpieczyć. Bardzo proszę o odpowiedz i z góry dziękuje

Powrót